Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Durmuş Sayaslan, Proje Koordinatörü Esra Yozcu ve proje hareketliliğine dâhil olacak öğretmenler Burcu Keskin ile Yasemin Zengin’in eşlik ettiği ziyarette öğrenciler, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’a yurtdışındaki gözlemlerini aktardılar.

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Durmuş Sayaslan "Avrupa Kültür Mirası için Sanatın Bilgi Aracı Olarak Kullanılması" projesinin, kültürel ve yaratıcı yönlerinin olduğunu söyledi.

Durmuş Sayaslan, “Etkileşimli bir kültür yaratmak için sanat, sanat tarihi, müzik, dans, yazı, bilgi ve iletişim teknolojileri (BİT) ve yabancı dil olarak İngilizce gibi konuları birbirine bağlamaktadır. Projesinin amacı, farklı etnik kökenlerden gelen öğrenciler arasında karşılıklı anlayışı teşvik etmek, yabancı dilde iletişim becerilerini geliştirmek, bir iletişim aracı olarak BİT kullanımını geliştirmek, öğrencilere Avrupa kültürlerinin zenginliğini tanıtmaktır. İş birliği ve ortak kültürel karşılaşmalar öğrencilerin ufuklarını genişletecek ve projenin müfredatlar arası doğası aktif vatandaşlığın geliştirilmesine yardımcı olacaktır.” dedi.

Projenin kapsamında Fatih Anadolu Lisesinin iki yurt dışı hareketliliği gerçekleştiğini belirten Sayaslan, “Bu hafta projenin üçüncü ayağı olan Bulgaristan'a hareket gerçekleştirilecektir. Nisan ayında ise İtalya’ya gidilecek olup mayıs ayında ise ilimizde misafirlerimizi ağırlayacağız.” diye konuştu.

Proje sebebiyle Fatih Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerini tebrik eden İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Avrupa projelerinin kültürel hareketliliğine ivme kazandırdığını ifade etti. Çalışkan, “Öncelikli olarak şunu belirtmek isterim ki bizim dönemimizdeki imkânlara göre sizler şanlı bir nesilsiniz. Devletimizin eğitime sağladığı imkânlar geçmiş dönemlere nazaran kat ve kat arttı. Sizler artık Avrupa’daki eğitimi yaşayarak edindiğiniz tecrübelerle analiz edebiliyorsunuz. Tabi bunun yanında ülkemizdeki eğitimi de karşılaştırma imkânına da sahipsiniz. Sizden isteğimiz devletimiz tarafından sunulan imkânları en iyi şekilde kullanarak kendinizi geliştirmeniz ve gittiğiniz ülkelerde ülkemizi, tarihimizi, kültürel miralarımızı ve eğitimimizi anlatmaya çalışmanızdır. Sizler gittiğiniz ülkelerde bizleri temsil ediyorsunuz. Bu düşünceyle sizin, şehrimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğinizden eminim. Projenizden dolayı sizleri tekrar tebrik ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Ziyaret, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.