Karaman Anadolu Lisesi Spor Salonunda gerçekleştirilen açılış programına, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Karaman Anadolu Lisesi Müdürü Memiş Arıcılık, öğrencilerin bilim fuarında yapmış olduğu çalışmaların gelecekte yapacakları bilimsel çalışmalara ışık tutması temennisinde bulunarak emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Okul Müdürü Memiş Arıcılık’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu TÜBİTAK tarafından finanse edilen 4006 Bilim Fuarlarının ülke genelinde düzenlendiğine dikkat çekerek bilim fuarlarının amacının dünyada örnek teşkil edecek bilim adamlarının yetiştirilmesi olduğunu ifade etti.  İl Müdürü Kuntoğlu, “Arzumuz bilimsel ve sosyal alanlarda elde ettiğimiz başarılarla gençlerimizi 2023 ve 2071 hedeflerine taşımaktır. İnşallah her branşta örneklerin yer aldığı bu bilim fuarlarıyla yetişmiş gençler sayesinde ülkemiz daha iyi bir geleceğe sahip olacak. Bu fuarların düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Konuşmanın ardından açılış kurdelesini okul yöneticileri ve öğretmenlerle birlikte kesen İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Karaman Anadolu Lisesi öğretmenlerinin danışmanlığında hazırlanan öğrenci projelerin bulunduğu stantları gezerek bilgiler aldı.