Yeşil bir dünya için yenilenebilir enerjiye dikkat çekmek isteyen Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Seyhan Selağzı’nın Proje Koordinatörlüğünde Litvanya, Romanya, İtalya ve Avusturya’nın ortağı olduğu ‘Green World Green Energy’ isimli projenin çatısı altında birleştiler.

Proje kapsamında eğitimciler liseli gençler İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ı makamında ziyaret etti. Projeye ilişkin İl Müdürü Çalışkan’a bilgi veren Proje Koordinatörü Seyhan Selağzı amaçlarının öğrencilerde çevre bilincini oluşturarak gelecek nesillere yaşanabilir yeşil bir dünya bırakmak olduğunu söyledi. Seyhan Selağzı, “Proje ile 10-14 Ekim tarihlerinde Avrupa’dan gelen misafirlerimize bir taraftan Karaman’ımızı tanıtırken diğer taraftan ise yenilenebilir enerjiye örnek teşkil edecek yapıları yerinde görüp onlarla anlatacağız.” dedi.

Avrupa’nın farklı ülkelerinden Karaman’a gelen misafirleri ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan gelecek nesillere bırakılacak en önemli miraslardan bir tanesinin yeşil enerjiyle donatılmış bir dünya olduğunu söyledi. 

Mehmet Çalışkan, “Bu konu sadece ülkemizin değil tüm dünyanın gündeminde olan ve olması gereken bir konu. Son on yılda ortak miras bir oluşturma noktasında çok ciddi gelişmeler yaşanıyor. Şahsi kanaatim doğayı koruma konusunda da ortak bir miras oluşturmak ve bu mirasın geliştirilmesi lazım. Dünya üzerinde su kaynaklarının israf edilmesi noktasında ciddi problemler yaşanıyor. Bu problemin temelini ise bilinçsiz kullanım oluşturuyor. Büyükleri olarak bizlerin çocuklarımızın ve torunlarımızın suyunu pervasızca kullanmaya hakkımız yok. Nasıl ki tarih ve doğa bize ortak bir miras bırakıyorsa bizler de gençlerimize ortak bir miras ve yaşanabilir bir dünya bırakabilmeliyiz. Böyle bir projede birleşmeniz beni çok mutlu etti. Şu an sizin bu projeniz küçük bir damla olarak görünebilir ama inanın yapmış olduğunuz bu etkinlikler gelecekte büyük bir çarpan olarak karşınıza çıkacaktır. Proje emeği geçen tüm paydaşlara ve öğrencilerimizi teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.