Göktepe YBO Koordinatörü Serpil Baç Yürütmüş oldukları projenin hedef ve kazanımları ile ilgili şu açıklamalarda bulundu.

Projeler hakkında bilgiler veren Baç,“Hoşköy Ortaokulu’ndan Müdür Yardımcısı Şevki sert, Ovasaray Şehıt Arslan Eren Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Mehtap Dülger tarafından kurulmuştur. Projemiz 8 il genelinde 9 ortak koordinatörlüğünde yürütülmektedir. Ben projeye altıncı sınıf öğrencilerimle katılım sağladım. Projemizde; beş, altı, yedi ve sekizinci sınıflardan 49 öğrencimiz bulunmakta. 2020 Aralık ayında başlamış olup 2021 Mart ayı sonunda bitmesini planladık. Tüm dünyayı sarsan salgın nedeniyle projemizi e twinning portalı ve Zoom uygulama yazılımı üzerinden yaptığımız öğretmen ve öğrenci toplantıları ile yürütmekteyiz.

Hoşköy Ortaokulundan, Sinem Soysal, Şevki Sert (Tekirdağ), Ovasaray Şehit Arslan Eren, Ortaokulu’ndan Mehtap Dülger (Çorum), Göktepe YBO’dan Serpil Baç (Karaman/Sarıveliler-Göktepe), 19 Mayıs Ortaokulu’ndan Yavuz Sarıcan(Erzurum), Ortaç Köyü Ortaokulundan Tuğba Ateş (Hakkari), Perihan Esat Aral Ortaokulu’ndan Sevcan Narin(Antalya), Bayburt Bilim Ve Sanat Merkezi’nden Zöhre Araz(Bayburt), Atatürk Üniversitesi Süheyla Sıtkı Alp Özel Ortaokulu’ndan Ayşe Torun(Erzurum).”

Bu projeyle; Öğrencilerimizin inovasyon kavramını anlayarak örneklendirme yapabilmelerini, İnovasyonun sadece ürünler üzerinde değil hayatımızın her alanında olduğunun farkına varmasını, Hayal gücünü devreye sokarak özgürce düşünebilmek, kalıpların dışına çıkarak var olan bir şeyi anlamlı hale getirebilmek, Geçmiş ve günümüzde eğitim ortamında kullanılan mataryellerini karşılaştırmak ve bir çıkarımda bulunmak, Web 2.0 araçlarını tanıyarak bu araçlar ile tasarım, gösteri, sunum, animasyon gibi çalışmaları yapabilmek, Proje yürütme yöntem tekniklerini öğrenerek iş birliği içesinde çalışabilmek, Öğrencilerin inovasyona bakış açılarının değişmesini sağlamak, İnovasyon konusunun sadece somut kavramlar değil soyut kavramlar üzerinde de olduğunun farkına varmalarını sağlamak, Futuristik düşünme becerisini öğrencilerimize kazandırmak amaçlanmıştır.

Proje bitiminde, projemizde yer alan öğrencilerimizin akademik başarılarında artış, eleştirel düşünme becerilerinde gelişme, akran öğrenmeleri, proje tabanlı öğrenme, dil gelişimleri, iletişim yetenekleri ve kendilerini ifade edebilme durumlarında ciddi düzeyde gelişim gösterecekleri konusunda proje ekibimizle hemfikiriz. Ayrıca projemiz ders müfredatlarına da entegre edilerek disiplin ve disiplinlerarası etkileşimle amacına ulaşacağı ve birçok öğrencimizde ve paydaşlarımızda farkındalık yaratacağı da okul kültürümüz bakımından oldukça önemli bir yere sahiptir. Projemizin kurucularına, iş birliği içinde çalıştığımız ulusal ortaklarımıza ve salgın, tatil demeden özverili bir şekilde çalışmalarını yapan, bizlerle paylaşan çok değerli öğrencilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Ayrıca projemizin yürütülmesi süresince desteklerini esirgemeyen okul müdür yardımcımız İsmail KUNT ve Okul müdürümüz Erkan Koç’a da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İletişim Kanalları:

https://gelecekkinavasyondaa.blogspot.com

https://www.facebook.com/groups/1060412507742141