Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi, engellilerin hayatını kolaylaştırmak hedefiyle çalışmalarına yenilerini ekliyor.

Bizim Ev Görme Engelliler Bölümü’nde bilgisayar eğitimi destek çalışmalarının kapsamı Nilüfer Halk Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliği ile daha da genişletiliyor. Kursa katılan görme engelliler Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bilgisayar kullanımı sertifikası alabilecek.

Nilüfer Belediyesi Engelliler Hizmet Birimi ve Nilüfer Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen kursta katılacak görme engelliler, ekran okuyucu program ile bilgisayarda klavye, world, excel, internet, e-posta, dosyalama, yazı biçimlemeye kadar birçok konuda eğitim görecek. 8 ay sürecek 368 saat süreli kursa katılanlar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bilgisayar kullanımı sertifikası almaya hak kazanacak.

Kendisi de görme engelli olan kurs öğretmeni Bayram Yılmaz, kursa katılacakların kurs sonunda daha donanımlı hale geleceklerini belirtti. Yılmaz, “Bu kursun sonunda görme engelli arkadaşlarımız bilgisayar kullanmayı öğrenerek, bir çok ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Kolaylıkla telefon, su, elektrik faturalarını ödeyip, internet mağazalarından alışveriş yapabilecekler. İnternetten istedikleri bilgiyi araştırarak bulabilecekler. En önemlisi de kursun sonunda alacakları sertifika ile iş yaşamına katılma yolunda büyük bir adım atmış olacaklar” dedi.

Nilüfer Belediyesi Engelliler Hizmet Birimi Sorumlusu Nilgün Gülay da işverenlerin engelli istihdam etmemelerindeki en önemli engelin işe uygun kişiyi bulamamak olduğunu belirtti.