MEB'in tercih döneminde yayımladığı kılavuza göre TEOG sonuçları, 14 Ağustos´ta ilan edilecek.

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek.

Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. Yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek.
Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek.İlk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak.
Nakil tercihlerinde 2. Nakil dönemi başvuruları ise:  24-28 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos´ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos - 4 Eylül´de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül´de açıklanacak.

Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için 7-10 Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylül´de eğitim öğretime başlanacak.

MEB sonuçları açıkladığında yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numarası girerek aşağıdaki adreslerden öğrenebilirsiniz:

meb.gov.tr

oges.meb.gov.tr

e-okul.meb.gov.tr

Nakil işlemlerinde yardımcı olmak için Birey Dershanesi olarak sizleri dershanemize bekliyoruz.

İletişim: Ahi Osman mah. 40 sk. No:6

0505 582 49 15 – 213 96 50