Eskişehir Seyitgazi ilçesinde yaşayan ve bir süre önce Kaymakamı Ertuğrul Avcı’nın ziyareti sırasında orman mühendisi olmak istediğini söyleyerek destek isteyen lise öğrencisi Gülhan Çam hayaline emin adımlarla ilerliyor.

Göcenoluk mahallesinde oturan Gülhan Çam, katıldığı ’Seyitgazi’de yetişen model insanlar’ konferansında Orman Mühendisi Seyhan Cerek Aydoğdu ile tanışma fırsatı buldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Avcı, konferansa katılan Orman Mühendisi Seyhan Cerek Aydoğdu’yu, Gülhan Çam’la tanıştırarak hayali yolunda ilerlemesi için yardımcı oldu. Lise öğrencisi Çam’a, mesleğin inceliklerini anlatan Aydoğdu, orman mühendisliğinin masa başında yapılan bir iş değil, zor şartların yaşandığı bir mesleği olduğunu belirterek, "Orman mühendisliği kadınlar içi zor, ama zevkli bir meslek. İnsanı seveceksin, köylünün sorununu bileceksin" diyerek Gülhan’a her zaman yardımcı olacağını anlattı.

Gülhan’dan sonra Cevizli mahallesinden katılan lise öğrencisi Duygu Er de, aynı hayal ve duyguları paylaştığını belirterek kendisine de bu konuda yardımcı olunmasını istedi.