Kâzımkarabekir Spor Salonunda yapılan yarışmalara merkezdeki ilk ve orta öğretim okulları katıldı. Okullar yöresel kıyafetleriyle Karaman yöresine ait halk oyunlarını sırayla sergilediler.
Yarışmaya İl Sağlık Müdürü Nuriye ULU,İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY, Gençlik Spor İl Müdürü Kasım AYDOĞDU, Eğitim Denetmenleri Başkanı Ahmet Saim DURGUN ,Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Selmani Karaçam, daire müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Yatışmanın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY konuşmasında; “Kültürümüzün genç kuşaklara aktarılmasında çocukların, gençlerin millî ve manevi değerlerimizi özümsemesinde halk oyunları önemli bir yere sahiptir. Çok zengin bir tarihî ve kültürel birikime sahip olan ülkemizde, bu kültürün zenginlikleri ile beslenen bir eğitim ve öğretimin oluşturulması millî şuur anlayışı içinde gençlerin yetiştirilmesi için gereklidir.
Halk oyunları öğretiminin “millî eğitim” konusu olarak ele alınması, çağdaş bir eğitim sisteminin oluşmasına ve halk oyunlarının önemli özelliklerinden olan “millî duygu” anlayışı içinde, öğrencilerin dostluk, arkadaşlık, sorumluluk, sanat sevgisi, estetik, kendini tanıma, kendine güven gibi duyguları ve gelecek yaşantılarda gerekli bilgi ve becerileri kazanmalarına büyük çapta imkan sağlayacaktır.
Sevgili Öğrenciler,
Ayrıca halk oyunlarının bir “spor hazinesi” niteliğinde olduğu düşünülürse, bu tarz eğitimin ne derece yararlı olacağı kendiliğinden ortaya çıkar. Çünkü halk oyunlarımızın yapısında yapılması zor, gerektiğinde sert, gerektiğinde yumuşak, ince kıvrımlarla bezenmiş, birbirinden güzel ve etkileyici hareketler ve figürler vardır.
Kültürümüzün elçisi siz kıymetli öğrencilerimizi tebrik eder yarışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”dedi
Yarışma sonunda
Küçükler

        Geleneksel(Düzenlemesiz) Dal
1. Özel Başarı İ.O.
2. İstiklal İ.O.
 
         Stilize( Düzenlemeli) Dal

1. Özel Gevher Hatun İ.O.
2. 75. Yıl Şehitler İ.O.
3. Piri Reis İ.O.
 
 
Yıldızlar

Geleneksel (Düzenlemesiz) Dal
1. Yılmaz Babaoğlu İ.O.
2. Gazi Mustafa Kemal İ.O.
3. İstiklal İ.O.
 
        Stilize (Düzenlemeli) Dal

1. Yem Sanayi İ.O.
2. Sabiha Gökçen İ.O.
3. Anafartalar İ.O.
 
 
Gençler

        Geleneksel (Düzenlemesiz) Dal
1.Bifa Lisesi
 
         Stilize (Düzenlemeli) Dal

1. Karaman Lisesi
2. Sağlık Meslek Lisesi    dereceye girdiler.