Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) 2013 yılında çok sayıda Türk ve Avrupa üniversitesiyle değişim anlaşması imzaladı.
Avrupa’daki 15 Ülke ve 41 Üniversite İle Erasmus Anlaşması Yapıldı

KMÜ Erasmus Kurum Koordinatörlüğünden alınan bilgilere göre 2013 yılında KMÜ’nün Avrupa’da anlaşma yaptığı ülke sayısı 15 olurken üniversite sayısı 41’i buldu. 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinden 2013 yılında 31 öğrenci altı ay ya da bir yıllığına Avrupa üniversitelerine gitti. Bu öğrencilerden 11’i Polonya, 8’i Litvanya, 4’ü Portekiz, 3’ü İtalya, 2’si Letonya, 2’si Finlandiya ve biri de Hollanda üniversitelerini tercih etti. 

KMÜ öğrencilerinin yanı sıra akademisyenler de değişik Avrupa üniversitelerine ders vermek amacıyla gitti. Öğretim elemanlarının 5’i Polonya, 4’ü Çek Cumhuriyeti, 3’ü İspanya, 3’ü İtalya, 2’si Litvanya ve biri de Finlandiya’daki üniversitelere gitti. Avrupa’dan ise KMÜ’ye 2 Letonyalı öğrenci ve 3 Polonyalı akademisyen geldi.

Türkiye’deki 45 Üniversite İle Farabi Anlaşması Yapıldı

KMÜ Farabi kapsamında 2013 yılında Türkiye’deki 45 üniversite ile protokol imzaladı. Aralarında Akdeniz, Anadolu, Adnan Menderes, Çukurova, Ege, Fırat, Gazi, İnönü, İstanbul, Selçuk, Mersin ve Uludağ gibi üniversitelerin de yer aldığı değişim programı kapsamında 37 KMÜ öğrencisi altı ay ya da bir yıllığına anlaşmalı üniversitelerde eğitim-öğretimlerine devam ederken diğer üniversitelerden de 9 öğrenci öğrenim için KMÜ’ye geldi.

“Üniversite mensuplarının farklı coğrafyaları ve farklı sistemleri tanımaları önemli”

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, hızla değişen dünyada öğrenci ve personelin bilgi ve deneyimlerini artırmak amacıyla yurt içi ya da yurt dışındaki üniversitelerde belli bir süre öğrenim görmesinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “İletişim teknolojileri ve ulaşımdaki hızlı gelişmelerle günümüzde dünya küçülmüş, insanlar arasındaki farklılıklar azalarak önyargılar kırılmıştır. Üniversite mensuplarının da dünyadaki bu değişime ayak uydurarak farklı coğrafyaları ve farklı sistemleri tanımaları oldukça önemlidir.”

Rektör Gökmen, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin ilerleyen dönemlerde de değişim programlarını destekleyeceğini ve bu kapsamda öğrenci ve personel hareketliliğine yönelik çalışmalarının artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.