Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştirilen imza törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Hayrat Vakfı Karaman İl Temsilcisi Sait Yankın, Hayrat İnsani Yardım Derneği Konya Şube Başkanı Adnan Haydaroğlu ve Hayrat İnsani Yardım Derneği Karaman Temsilcisi Abdullah Tazegül katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda öğrencilerin Osmanlı Türkçesi, değerler eğitimi ve yardım çalışmalarında işbirliği sağlamak amacıyla imzalanan protokol çerçevesinde; Kur’an-ı Kerim okuma, anlama ve yorumlama, Osmanlı Türkçesi ve değerler eğitimi konularında kurs, seminer, yarışma ve panel gibi etkinlikler düzenlenecek ve Kur’an-ı Kerim hediyeleri ve yardım çalışmalarında bulunulacak.

İmza töreninin ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, milli ve manevi değerlere katkı sağlamak amacıyla ecdadın eserlerini ve köklü medeniyet geçmişimizi öğrenmek ve gelecek nesillere aktarmak adına faydalı bir protokol olduğunu dile getirdi. Bilinçli nesillerin geçmişini bilen gençlerle mümkün olacağını ifade eden İl Müdürü Kuntoğlu protokollerin hayırlı olmasını diledi.

Hayrat Vakfı Karaman İl Temsilcisi Sait Yankın, bin yıllık geçmişi olan bir dilin bilinmesinin, Osmanlı Türkçesi ile yazılan eserlerin anlaşılmasının, geçmişten alınacak güçle geleceğe daha emin adımlarla gidileceğinin işareti olacağını vurguladı. Örnek eser ve şahsiyetlerin hayatlarını anlatan yazılı eserlerin orijinalinden okunmasının sağlayacağı faydaları belirten İl Temsilcisi Sait Yankın, protokol doğrultusunda Osmanlı Türkçesi eğitimlerinin verileceğini ve çeşitli programlar yapılacağını belirtti.

Ardından konuşan Hayrat İnsani Yardım Derneği Karaman Temsilcisi Abdullah Tazegül yardım çalışmaları amacıyla yapılan protokolle de “Dünya Kur’an Okuyor” ve “Yetime Umut Ol” projeleri kapsamında yurtiçinde ve yurtdışında, Kur’an-ı Kerim ve elifba eğitimi verilmesi, ekonomik imkânları kısıtlı okul, kütüphane, mescit, cami, yurt gibi kurumlara ve şahıslara Kur’an-ı Kerim ve elifba dağıtımı yapılacağını söyledi. Yine yurtiçinde ve yurtdışında bulunan yetimlere yardım ulaştırılması hususlarında da protokol aracılığıyla ortaklaşa çalışmalar yapılacağını dile getirdi.

Protokol töreni, atılan imzaların ardından çekilen fotoğraflar ve verilen plaketle son buldu.