İHH İnsani Yardım Vakfı’nın tüm ülke genelinde geçen yıl başlatmış olduğu “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” Projesi bu eğitim döneminde de Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen ortaklığında kaldığı yerden devam ediyor.

Projeyle ilgili bilgi vermek için İHH İnsani Yardım Vakfı gönüllüleri tarafından sendikanın Karaman şubesinde bir sunum gerçekleştirildi. Sunum öncesi sendika temsilcilerine seslenen Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir, sendika genel merkezi ile İHH İnsani Yardım Vakfı arasında imzalanan protokol ile yetimlerin elinden tutmak için proje destekçisi olarak tüm il genelinde, okullarımızdaki temsilcilerimiz aracılığıyla kampanyaya katılacaklarını ifade etti.
Yapılan sunumda dünya üzerindeki yetim bilgileri ve çalışmalar hakkında sendika üyelerine bilgiler verildi. Türkiye ve dünyanın bir başka ülkesinde annesini, babasını kaybetmiş olan çocukların eğitim, sağlık, gıda, kıyafet, barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için başlatılan “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” Projesine geçen yıl ülkemizden yaklaşık 2 bin 100 okul ve 7 bin sınıf katıldı. Karaman’dan da 19 okul ve 5 Kuran kursu ile toplam 28 yetime en az bir yıl olmak üzere burs desteği verilmiş oldu. Böylelikle öğrenciler, Türkiye’den veya dünyanın bir başka ülkesinden bir yetim kardeş edindiler. 
Projeye katılmak isteyen okul ve sınıfların www.ihh.org.tr veya www.yetimkardes.org sitesinden ya da sendikadan bilgi alabileceği bildirildi.