Daha önce Kamil Özdağ Fen Fakültesinde seminer veren Prof. Dr. Shakir Ali son olarak Eğitim Fakültesinde Bilimsel Paylaşım Günleri kapsamında öğrenciler ve akademisyenlerle bir araya geldi.

Seminerde ‘İyi bir araştırma makalesi nasıl yazılır?’ başlığı altında bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Shakir Ali, katılımcılara iyi bir araştırma makalesi yazmak için dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Ali sunumunda ayrıca genç araştırmacıları ve öğrencileri motive ederek şunları söyledi: “Ülkeler ancak gençlerinin omuzlarında yükselebilir. Amacınız sadece okulu bitirmek değil aynı zamanda şehrinize, çevrenize, ülkenize ve tüm dünyaya katkı yapmak olsun. Müslüman coğrafyasına baktığımızda bilim camiasında Nobel ödülü veya Alan madalyası sahibi kişilerin sayısının oldukça az olduğunu görmekteyiz. Çok çalışarak, açık problemler üzerine kafa yorarak bu madalyaları veya ödülleri ülkelerinize kazandırmak sizlerin elinde.”

Prof. Dr. Shakir Ali’nin konuşmasının ardından KMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesip Aktan, öğrencilere bu tür etkinliklere katılmalarının kendilerine sağlayacağı katkılara değindi. KMÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihat Abdioğlu tarafından üniversiteye davet edilen Prof. Dr. Shakir Ali’ye etkili sunumu ve katılımı için teşekkür eden Dekan Aktan'ın Misafir Öğretim Üyesine plaket etmesiyle program sona erdi.