Kayıtları devam eden engellilere yönelik Karaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü örnek bir çalışmaya daha imza attı.

Karaman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü görevlileri ÖMSS ye yönelik başvuruları akşamları devam eden ÖMSS kursunun yapıldığı okulda da kayıt yapmaya başladı.  Kursa katılan engellilerin bazılarının mesai saatinde çalışması nedeniyle böyle bir çalışma yapıldığı açıklandı. Kayıt esnasında Karaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan, İl Müdür yardımcısı Servet Türedi, Çocuk Merkezi Müdürü Ali Şener,  Türkiye Beyazay Derneği Karaman Şube Başkanı Kemal Önder Demirkollu, Cumhuriyet Nihat Arslan İlköğretim Okulu Müdürü  Abdurrahman Koçak ve İl Müdürlüğü görevlileri hazır bulundu. 
Dernek Başkanı Kemal Önder Demirkollu kursa katılımın her geçen gün artığını, talebin yoğun olduğunu ve kursun başarılı geçtiğini söyledi. Demirkollu ’’ 29 Nisan 2012 de yapılacak olan Özürlü Memur Seçme Sınavına yönelik şubemiz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği kursumuz üçüncü haftasını dolduruyor. ‘’Eğitim her engeli aşar’’ kampanyamız dahilinde Cumhuriyet Nihat Arslan İlköğretim Okulu’nda devam eden kursumuza katılımcı sayısı 100 kişiye yaklaştı. Kursiyerlerimizin memnuniyeti bizleri mutlu etmektedir. Ancak birçok kursiyerimiz çağrı merkezinde çalıştığı için gündüzleri çıkamadıklarını, kayıt yaptırmada sıkıntı yaşadıklarını bizlere bildirdi. Dernek yönetim kurulu üyemiz İl Müdürü Hasan Erkan Bey, bu konuda hemen harekete geçerek, kayıt yapan arkadaşları kursun yapıldığı okula görevlendirdi. Okulumuzda iki gündür, akşamları kayıtlar devam etmektedir. Üyelerimiz bu hizmetten çok memnun kaldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum’’ dedi. 

Karaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan sınava yönelik başvurularda yoğun talebin olduğu, müdürlük olarak her türlü önlemi aldıklarını ve gerekli hassasiyeti en üst mertebede göstermeye çalıştıklarını ekledi. Erkan;’’ Müdürlük olarak ÖMSS ye girecek engellilerimizin başvuruları alınıp, Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı doldurularak kayıtları yapılmaktadır. ÖMSS'ye veya kuraya sadece yönetmeliğe uygun olarak yüzde 40 ve üzeri özürlü sağlık kurulu raporu olan adaylar girebilmektedir. Örneğin, Yüzde 39 özrü olanlar bu sınava giremeyecektir. Bu sınava lise, önlisans ve lisans mezunlarıyla, 2012 yılı içerisinde mezun olabilecek durumda olanlar başvuruda bulunmaktadır. Son başvuru tarihi 2 martta son bulacaktır. Sınav başvurusu için müdürlüğümüze şu ana dek 90 kişi başvuruda bulundu. Bu sayının daha da artacağına tahmin ediyoruz. Dernek başkanımız Önder Bey ÖMSS kursuna gelenlerden bazılarının gündüz mesaisi sebebiyle başvuruda bulunamadıklarını aktarır aktarmaz, arkadaşlarımızı akşamları da kayıt yapmaları için görevlendirdik. Şu ana dek 20 kişinin başvurusunu aldık. Toplamda başvurular 100 kişinin üzerine çıkmış oldu. Amacımız engelli vatandaşlarımızın engellerini kaldırmaktır. Ayrıca başvuruda yapamayacak durumda olan, evden dışarıya çıkmakta zorlanan vatandaşlarımız içinde özel önlemler alıyoruz’’dedi. 

Okul Müdürü Abdurrahman Koçak;’’ Okulumuz "Okullar Hayat Bulsun" Projesi kapsamında kapılarını tüm vatandaşlarımıza açtı. 100 kişiye yakın engelli vatandaşlarımızı okulumuzda ağırlamak bizleri çok memnun ediyor. Onların her türlü ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Akşamları kantinimiz de kursiyerlerimize hizmet vermeye devam ediyor. Ders veren öğretmen arkadaşları öz verili çalışmalarından dolayı da teşekkür ediyorum. Yoğun talepten dolayı bir şube daha açılması yönünde girişimlerimiz var.’’dedi.

Kursiyer Mustafa Erkabaktepe;’’ Ben Global Çağrı Merkezi’nde çalışmaktayım. Kursiyerlerimizin birçoğu ile mesai arkadaşıyız. Genelde iş yerinden çıkışımız 18.00 ve 19.00 saatlerinde oluyor. Bizlerin gündüz kayıt yaptırma sorunu vardı. Onun için dernek başkanımızdan bizlere bu konuda yardımcı olmalarını istedik. Şimdi birçok arkadaşın önünde ki bu engel de ortadan kalkmış oldu. Duyarlılıklarından dolayı İl müdürümüze ve dernek başkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız’’dedi.

Son başvuru tarihi 02 Mart 2012 günü olan sınav kayıtlarının Ziya Gökalp Mahallesi Ahmet Yesevi Caddesi No: 46 adresinde ki İl Müdürlüğü’nün hizmet binasında devam edeceği bildirildi.