Eğitimde Değerler Eğitimi Projesinde(EDEP) ayın konusu olan ''Hoşgörü'' konusunu Karaman Çoğlu Köyü Şehit İshak Sağlamoğlu İlköğretim Okulu En iyi şekilde işlemeye çalıştı.

Aldığımız bilgiye göre okul yetkilileri çalışmalarını şöyle sıraladı;
1- Belediyenin düzenlemiş olduğu Hoşgörü Sofrasına okulumuzu temsilen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni katılmıştır.
2- Cami imamımız 24/05/2012 tarihinde okulumuza davet edilerek  İslamiyet’te hoşgörü konulu 6.Sınıf öğrencilerine seminer vermiştir .

3- 04/05/2012 Tarihinde Engelleri Hoşgörüyle Aşıyoruz Sloganı çerçevesinde 3. Sınıf öğrencileriyle köyümüzde bulunan engelli öğrenci evinde ziyaret edilmiştir.

4- Sadece insanlara değil hayvanlara da hoşgörülü davranılması gerektiğini kavratmak amacıyla öğretmenlerimiz tarafından köyümüzdeki  sahipsiz köpekler  doyurulmuştur.

5-Müzik öğretmeninin bulunmadığı okulumuzda bir koro oluşturulmuştur.Koro için  bütün sınıflardan birer öğrenci alınmış  yörelerimize ait türküler iki  haftalık bir çalışma sonunda hoşgörü korosu oluşturulmuştur.

6- Dilek ve şikayet kutusu Mayıs ayı içerisinde Hoşgörü Kutusuna dönüştürülmüştür. Öğrenciler gün içerisinde bir arkadaşında veya öğretmeninde gördüğü  hoşgörülü bir davranışı kutuya yazarak atmışlardır.

7- 2 Mayıstan itibaren hoşgörü sepeti oluşturularak her gün sabah sepetten hoşgörüyle ilgili güzel sözler bir öğrenci tarafından çekilmiş ve okul girişindeki duyuru panosuna söz yazılarak dikkat çekilmiştir.

8- 7 Adet uçurtma öğrencilerle beraber hazırlanarak her uçurtmaya bir harf verilmiştir ve 25/05/2012 tarihinde öğrencilerin katılımıyla uçurulmuştur.

9- Köy içerisinde çeşitli yerlere hoşgörüyle  ilgili öğrencilerimizin hazırlamış olduğu güzel sözler asılmıştır.

10- Yıllardır konuşmayan Karacaören ve Osmaniyeli velilerimiz hoşgörü ayı içerisinde barıştırılmıştır.

11- Öğrencilerimize Hoşgörüyü daha iyi kavratabilmek için broşür dağıtılmıştır.

12- Fenerbahçeli ve Galatasaraylı öğretmen ve öğrencilerimiz öğrencilerin  önünde temsili kupa vererek hoşgörülü davranış sergilemişler ve öğrencilere örnek olmuşlardır

13- Okul servislerine ve öğretmen servisine güzel sözler asarak hem diğer köylerin hem de Karaman merkezdeki halkımızın da bu güzel sözlerle EDEP Projesi ve hoşgörü ayından haberdar olması sağlanmıştır.

14- Okulumuzun sosyal paylaşım sitesindeki gurubunda Hoşgörüyle ilgili yapılan çalışmalardan örnekler sunulmuştur.

15- 29.05.2012 tarihinde öğrencilerimiz tarafından “Renklerin Diyaloğu” isimli bir oyun gösterisi sergilenmiştir. Resimler ve video kaydı ektedir.

16- 10/05/2012 Tarihinde Kılbasan jandarma komutanı ve  jandarma trafik okulumuza davet edilerek trafikte hoşgörü semineri vermişlerdir. Kendilerine hoşgörü yemeği verilmiş ve Hoşgörü futbol turnuvasının başlama düdüğünü de çalarak turnuvaya destek vermişlerdir.

17-    Servis şöförümüz, okul müdürümüz, öğretmenimiz ve öğrencilerden oluşan bir grup yol üzerine trafik uyarı levhaları dikerek okul önlerinde şoförlerin daha dikkatli ve  hoşgörülü davranmaları gerektiği  vurgulanmıştır.

18- 28/05/2012 tarihinde Urfa’dan gelen mevsimlik işçilerin çadırlarına birkaç öğrenciyle gidilerek ziyarette bulunulmuştur.

19- 08/05/2012 Tarihinde köy kahvelerindeki halka , camii cemaatine, bakkallara broşür dağıtılarak hoşgörü ayından haberdar olmaları sağlanmıştır.