Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Ziya Hotamışlı mesajında;
''13 yıldır tek parti hükümetiyle yönetilmemize rağmen eğitim sistemimiz çökertilmiştir.Suç ve suça bulaşma orta okul ve lise çağlarındaki öğrencilere kadar sirayet etmiştir . Geleceğimizin teminatı olan gözbebeği çocuklarımız ; milli ,dini , ahlaki ve kültürel değerlerimizden mahrum,sanal alem bağımlısı haline getirilmiştir.
Bitmez tükenmez yönetmelik ,genelge ve mevzuat değişiklikleri yapılmıştır. 4+4+4 gibi saçmalıkla Türk milli eğitimi tanınamaz haldedir... 80 Milyon Türk Milletinin geleceği ;  bir avuç zümrenin kafasındaki takıntı, kuruntu, tortu sebebiyle  Cumhuriyet değerleri ve kuruluş felsefesiyle rövanş alma alanına dönüşmüştür.Bu zümre ; hükümeti ve siyasi iktidarı kendi çıkarları doğrultusunda , vesayeti altına almaya yeltenmekte , yanıltmakta ve parmağında oynatmaktadır.
Öğretmen Liseleri ve YİBO ‘lar niçin kapatılmıştır ? Neredeyse bütün ortaokullar teker teker kapatılırken her yere İmam Hatip ortaokulları dayatılmaktadır.Oysa ki meslek liselerinin ortaokulları hala kapalıdır.Meslek liseleri niçin ihmal edilmektedir ?   
Ülkemizde en az 130 bin öğretmen ihtiyacı varken ; en son atanan öğretmen sayısı sadece 37 bindir. İlimizde de yüzlerce öğretmen ihtiyacına karşılık Eylül 2015 ‘de atanan öğretmen sayısı 61’dir. Merkezde bile malesef  pek çok derse branş dışı ücretli öğretmen görevlendirilmiştir. 
Fatih projesiyle milyarlarca dolar çöpe gitmiştir.Çöpe atılan tabletlere para bulunurken ; her ne hikmetse öğretmene bir türlü kadro bulunamıyor!
417 bin gencecik evladımız öğretmenlik ataması beklerken ; ücretli öğretmenlik, yani kölelik düzeni tercih edilmiştir.Taşeron sisteminin ne olduğunu kömür ocaklarındaki toplu katliamda hepimiz gördük ve dünyaya rezil olduk . Ücretli öğretmenlik sistemi de taşeronluk anlayışının milli eğitimdeki adıdır.Ücretli öğretmenlik Türk Milli eğitimini telafisi imkansız tahrifat ve çöküşe sürüklemektedir.Bu  genç meslektaşlarımızı acilen  kadrolu olarak aramızda görmek istiyoruz.
MEB ‘in açtığı sınavları kazanarak idareci olmuş onbinlerce müdür, müdür yardımcısı bir kalemde silinmiş ; yerlerine –bu göreve layık olanlar ve çoktan  hak edenler müstesna -  yandaşlar oturtulmuştur. Haksız yere görevden alınanlar yargı kararlarıyla  iptal edilmesine rağmen hala görevlerine başlatılmamıştır. Bu idarecilerin   ; kırılan kalpleri onarılmamış ,  itibarları iade edilmemiştir. Devlette süreklilik ilkesi yok edilmiştir.
Yıllarca atama bekleyen stajyer öğretmenlere sınav, mülakat vb. barikat ve tuzakları kurulmuştur.Stajyer öğretmen ; öğrencilerini nasıl daha başarılı yapacağını mı düşünsün , kendi sınav stresini mi düşünsün ? KPSS ‘yi kazanarak mesleğe başlamış bir öğretmenin geleceğini birilerinin iki dudağına ,insafına bırakmak ne demektir ?
Stajyerlik dönemini ,stres ,kaygı ve korku  dönemine dönüştürme ve   engel üstüne engel çıkartma hastalığına derhal son verilmelidir.Genç meslektaşımız  tüm mesaisini ve  enerjisini kendisine emanet edilen öğrencilerini bilim , ahlak ,edep ve milli değerlerle donatılmış olarak Türk milletinin ve insanlığın hizmetine yetiştirmenin aşkıyla heyacanıyla meşgul edilmelidir.
İdareciliğin sınavını kaldır,öğretmene sınav üstüne sınav getir. Bu ne biçim mantıktır !
Mülakatın Türkiye’de yıllardır  nasıl işlediğini herkes çok ama çoook iyi biliyor !
Türk milli eğitimi içine yuvalanmış paralel ,yandaş sendika görünümlü bir örgütün vesayetine mi girmiştir ? Dışlama,fişleme,ötekileştirme ,yok sayma ,yıldırma ve itibarsızlaştırma uygulamaları eğitim barışını bozmuş ,öğretmenin moral ,aşk ve heyecanını zedelemiştir.
Türk eğitim sistemi bir bütündür.Anasınıfından başlayıp üniversiyete kadar bütünüyle bir devlet politikası bakış açısıyla ; yakın,orta ve uzak hedefler  olarak tespit edilmeli  ve yürütülmelidir.
Eğitim Öğretim Hazırlık Ödeneği ,sadece öğretmenlere değil ; MEB'deki tüm çalışanlara , üniversite ve yurt-kur çalışanlarının tamamına  da ödenmelidir.
Eş durumu mağduriyeti il dışındakiler için giderildi.Ancak il içi eş durumu mağduriyeti Türk aile ve sosyal yapısını tehdit eder boyutlara ulaştı.
Rotasyon sürgündür dedik.Öğretmeni tedirgin ,huzursuz ve rahatsız eden bu uygulamaya Türk Eğitim–Sen olarak ilk başta itiraz ettik. Çok şükür bakanlık bu yanlıştan döndü...
Karaman Merkez’e bile onlarca ücretli öğretmen görevlendirilirken ,eş durumu görevlendirme yoluna ise gidilmemiştir.Hatta  bu mağduriyeti yaşayan değişik branşlarda  pek çok  öğretmen  dururken ; il merkezine Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni, ücretli olarak sınıf öğretmenliğine görevlendirilmiştir.
Üniversitelerimizdeki akademik ve idari kadronun ,Yurt-Kur çalışanlarının devasa sorunları öylece çözüm bekliyor.
Toplu sözleşmedeki yaşadığımız ikinci fiyasko dönemi ise ayrı bir konu.Kendi yandaşlarını yüksek maaşlı ek göstergeli kadrolara  atatmakta mahir olanlar 20 milyon memur ailesini yüzüstü bırakmakta sakınca görmemişlerdir.Bu durumu kamuoyunun takdirine vicdanına ve cüzdanındaki hesaba havale ediyoruz.
MEB , şeffaflıktan hesap vermekten korkmaktadır.Öğrencilerin girdiği sınav soruları bile gizlenmektedir.Sınavlardaki tüm istatistiki bilgiler ,il sıralamaları ayrı ayrı niçin verilmiyor ? Karaman ilimiz şu anda ne durumdadır ?
76 OECD ülkesi içinde PİSA Eğitim sıralamasında 41.sıradayız. Singapur 1. , Vietnam 12. ,Slovenya  18. , Lübnan 58. 
Yeni bir eğitim-öğretim yılına girerken başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimize ve eğitim camiası mensuplarına Allah’tan rahmet ; emekli olanlara  da sağlık ve huzur içinde mutlu yarınlar diliyoruz.
2015-16 Eğitim-Öğretim Yılının  ülkemize ,Türk milletine, öğretmen,  akademik ve idari kadroya , öğrenci ,veli  eğitim camiamıza hayırlı ,uğurlu olmasını diliyoruz. Sağlık ,huzur, emniyet ,başarı ve mutluluk dolu bir yıl olsun. Yüce Rabb’imizden ; öğrencilerimize zihin açıklığı ve eğitim ordumuza kolaylılar diliyoruz.
En içten sevgi ,saygı ve selamlarımızla,''dedi.