Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde çalışmalar yürüten Vali Ali Akan İlkokulu ve Makbule Orman Ortaokulu Proje Ekipleri, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nu ziyaret ederek Romanya’da yapılacak çalışmalar öncesinde bilgilendirmelerde bulundular.
Vali Ali Akan İlkokulu Proje Ekibi“ Eco Ideas, Eco Citizens” isimli Comenius Okul Ortaklıkları Projesi kapsamında 7. yurt dışı toplantısını gerçekleştirmek üzere 17-21 Mart 2014 tarihleri arasında Romanya’da olacak. Proje için Polonya, İspanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti ve Bulgaristan’dan gelen ekiplerle Romanya’da buluşulacak. Burada proje ortağı okulun belirlediği alanda hatıra ormanı oluşturulacak. Böylelikle  proje ekipleri kendi ülkelerinde yapılan çalışmaları aktarma ve Romanya’da çevre ile ilgili yapılan çalışmaları yerinde görme fırsatı elde etmiş olacaklar.

AB proje çalışmaları yürüten bir başka okul olan Makbule Orman Ortaokulu  da öğretmen ve öğrencileriyle yürütmekte oldukları Comenius Projesi kapsamında  Romanya’nın Braila şehrine  beş günlük çalışma ziyaretine gidiyor.  Okul Müdürü Rahim Özkaya yaptığı açıklamada“ Öğretmen ve öğrencilerden oluşan 8 kişilik heyetimiz,   proje ortağı okulda  proje ile ilgili yapılan çalışmaları yerinde inceleyeceğiz.   Çalışmalar kapsamında  dostluk ve kardeşlik ormanına fidan dikeceğiz. Kardeş sınıfların çalışmalarını göreceğiz.  Bundan  sonra yapılacak çalışmaları  belirleyecek ve şimdiye kadar yapılmış çalışmaların değerlendirmesini yapacağız.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sultanoğlu, kültürümüzle, değerlerimizle bizi Avrupa’ya tanıtacak olan okulların sorumluluğuna dikkat çekti. Sultanoğlu, projeye emek veren okul idareci, öğretmen ve öğrencilerine başarılar dileyerek  ziyaret dolayısıyla kendilerine teşekkür etti.