Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (KMÜ BESYO) kayıtları sürerken özel yetenek sınavını kazanan milli sporcular Selahattin ve Selçuk Akbaş kardeşlerin tek tercihi KMÜ oldu.

Birinci Olmak Ruhlarında Var

İkiz kardeşler Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu özel yetenek sınavlarına ilk müracaat eden isimler olurken ön elemelerde de puan sıralamasında birinci ve ikinciliği paylaştılar. İkiz kardeşler aynı zamanda koordinasyon sınavları sonucunda elde etmiş oldukları derecelerle yine ilk iki sıraya yerleştiler. 

Selahattin ve Selçuk kardeşler, hayatta birçok alanda genellikle başarılı olduklarını ifade ederek “İnsan azimli olmalı ve kendine güvenmeli. Bazı şeylerden fedakârlık etmeyi bilmeli. Biz fedakârlık ederek bu aşamaya kadar geldik.” diye konuştular.

Sporda ailenin desteğinin çok önemli olduğunu söyleyen ikiz kardeşler beş yaşında taekwondo ile spora başladıklarını, Karaman’da spor lisesinden mezun olduklarını ve özel bir spor hocası eşliğinde çalışmalarını sürdürdüklerini söylediler. Üniversiteyi tercih aşamasında ise hiçbir kararsızlık yaşamadıklarını ve KMÜ’yü tercih ettiklerini vurgulayan ikizler “Diğer illerin hiçbirisine başvuru yapmadık ve tek tercihimiz burası oldu. KMÜ, Türkiye’deki Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları bakımından sayılı üniversitelerden birisi. Bunun yanı sıra Karamanlı olmamız, ailemizle birlikte yaşamamız ve taekwondo salonumuzun burada olması nedeniyle tercih konusunda ikilem yaşamadık. Sınavların şeffaf bir şekilde yapılıyor olması da bizim için çok önemliydi. Artık bu üniversitenin öğrencileriyiz ve çok mutluyuz.” dediler. 

Final Maçında Rakip Oldular 

Genç yaşlarına rağmen pek çok başarıya imza atan ikiz taekwondocular başarıya odaklı bir şekilde çalıştıklarını ve daha büyük başarıları hedeflediklerini söyleyerek müsabakalarda yaşadıkları ilginç bir olayı anlattılar. 2011 yılında Marmaris’te düzenlenen Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonasında 130 rakiple karşılaşan ikizler, rakiplerini tek tek yenerek finalde birbirleriyle mücadele etme şansı yakaladıklarını söylediler. Bu olayın Türkiye taekwondo tarihinde bir ilk olduğunu belirten ikizler, bu müsabakanın ardından milli takım seçmelerinde de rakiplerini eleyerek yeniden birbirleriyle karşılaştıklarını dile getirdiler. 

Hocaları eşliğinde 2020 Olimpiyatlarına çok iyi bir şekilde hazırlandıklarını belirten ikiz kardeşler ülkemizi olimpiyatlarda en iyi seviyede temsil etmeyi, üniversiteyi de birincilik ve ikincilikle bitirmeyi hedeflediklerini belirterek kendilerini sürekli olarak destekleyen ailelerine, spor hocalarına ve sponsorlarına teşekkür ettiler.