İlimizden Karaman Lisesinin yürütmekte olduğu ‘Zorbalıktan Dostluğa’ isimli Erasmus+ projesi kapsamında, İtalya, Çekya, Polonya ve Romanya ile ülkemizden Mersin Şehit Mustafa Sarı Ortaokulundan şehrimize gelen öğrenci ve öğretmenler, Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ı ziyaret ederek projenin aşamaları, gerçekleştirilen çalışma ve hareketliliklere ilişkin deneyimlerini aktardılar.

Proje hareketliliğinin son halkasının gerçekleştirildiği programda İtalya, Çekya, Polonya ve Romanya ziyaretlerinde proje ekibinin elde ettiği birikimle iyi uygulamaların akran zorbalığına engel olacak, bu konuda toplumsal duyarlığı ve bilinci artıracak faaliyetler gerçekleştirilecek.

Almanya ve Çekya gibi planlandığımız ülkelere gidip oralardaki akran zorbalığıyla ilgili eğitimleri alacaklar. Amacımız ilçemizde bütün okullardaki bu sorunu yaşayan öğrenciler ilgili çözüme ulaştırmaktır. İlçemizdeki ilkokul, ortaokul ve lise olarak tüm okulları kapsıyor. Projenin yaygınlaşması amacıyla da öğretmen, öğrenci ve velileriyle birlikte edinilen tecrübeleri aktaracaklar ve sorunlara birlikte çözüm bulmaya çalışacaklar.”

Erasmus+ Programı ve zorbalığın önlenmesine yönelik eğitim seminerlerine, 13 okuldan, 28 personelin bu harekette yer alacağını söyledi.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklen

Proje kapsamında okullarda akran zorbalığının önlenmesine yönelik eğitim seminerlerine, 13 okuldan, 28 personel bu harekette yer alacak. Proje kapsamında bu okullarda görev yapan öğretmenler öncelikle Almanya daha sonra ise Çekya'da zorbalık üzerine eğitim alacak.

e eminim ki buradaki idareci, öğretmen ve öğrenci kardeşlerimize önemli katkılar sunacaktır. Yapmış oldukları çalışma ve uygulamalarda daha verimli hale geleceklerdir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlçemiz için hayırlı olsun

akran zorbalığını önleme konusunda eğitim alacak. Eğitimlerde edinilen tüm kazanımlar öğretmenler tarafından bir yıl boyunca okulda öğrencilerle uygulanacak. Ayrıca Erasmus+ programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen projenin çalışmaları Eylül 2018 de başladı. 31 Ağustos' a kadar devam edecek olan proje çalışmaları için konuşan Malatya-Battalgazi Şehit Orhan Ünsal İlkokulu Okul Müdürü Sedat Özkan: “Şubat 2018 de başvurmuş olduğumuz Erasmus KA101 projemiz Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe almaya hak kazanmıştır. Bu yıl okulumuzda proje yönetim ekibimizle akran zorbalığını önleme çalışmalarımızın yanı sıra proje yaygınlaştırma faaliyetlerimizle bu konuda öğrencilerimizi, velilerimizi, meslektaşlarımızı bilgilendireceğiz." ifadelerine yer verdi.