Aslen Karamanlı olan Kılınç, ülkenin birçok ilinde öğretmenlik, okul idareciliği ve en son olarak Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğü görevinin ardından Karaman'a atandı.

İSMAİL KILINÇ KİMDİR?

Karaman´da doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Karaman´da okudu. Akdeniz Üniversitesi Sınıf öğretmenliği lisans eğitimini, Selçuk Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde Eğitim Yönetimi, Teftişi ve Ekonomi Bölümünde Lisansüstü eğitimini tamamladı.

2007 yılında meslek hayatına başlamış olup sırasıyla Akkuş/Ordu, Viranşehir/Şanlıurfa, Kadınhanı/Konya ilçelerinde öğretmen/müdür yardımcısı/okul müdürü olarak görev yaptı. Üniversite eğitimi devam ederken XVI. Ulusal Eğitim Bilimleri Kongresinde ‘Yetişkinlere Okuma-Yazma Uygulamalarında Yaratıcı Draman’ın Kullanımına İlişkin Örnek Bir Çalışmasında bildirisi yer almakla birlikte, 2012 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğün yürüttüğü ITEC (Katılımcı sınıflar için Yenilikçi Teknolojiler) projesinde Konya ili Pilot Öğretmen olarak seçilerek eğitim programını uygulayan Kılınç,  müfredatlar arası/disiplinler arası öğrenme senaryoları oluşturarak raporlama çalışmalarına katılmıştır. 2015-2020 yılları arasında Bakanlığın Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce düzenlenen merkezî “Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Kursları” ve “Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitici Eğitimi” kurslarında eğitim görevlisi olarak görev almıştır.

Millî Eğitim Bakanlığının eTwinning projesinde hem uygulayıcı hem de projenin yaygınlaştırma faaliyetlerinde aktif rol almıştır. Konya ilinde birçok mahallî kurs vermiş ve eTwinning Ulusal Konferansları, Bölgesel birçok çalıştaylara katılmıştır. Yapmış olduğu proje çalışmalarından dolayı Valilik ve Kaymakamlık tarafından birçok kez “Başarı Belgesi” ile taltif edilen Kılınç, STEM Çalışmaları, Robotik ve Kodlama Eğitimleri, Scientix Eğitimleri gibi birçok alanda eğitim almıştır. Okul Müdürlüğü döneminde Mevlana Kalkınma Ajansının 2017 yılı 5. Teknik Destek Programı kapsamında Meram Niyaz Usta İlkokulu adına yazmış olduğu “Robotik ve Kodlama Öğretmen Eğitimi” konulu proje, hibe desteği kazanmıştır. 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında Niyazi Usta İlkokulunda okul müdürü iken Robotik Kodlama Atölyesi, STEM Atölyesi ve Oyun Fiziksel Etkinlik Atölyeleri oluşturarak Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün Future Classroom Lab (Geleceğin Sınıflarının Laboratuvarı) projesinde ‘Öğretmenler İçin Geleceğin Sınıflarını Tasarlama Rehberi’nde örnek okul seçilmiştir.

“E-Twinning ve 2.0 Web Araçları Eğitimi”, “Dijital Öğretmenler ve Geleceğin Kodlamacıları Eğitimi” “Eğitim Teknolojileri ve Web 2.0 Araçları Kullanımı Eğitimi” konu başlıkları başta olmak üzere bugüne kadar yaklaşık 100’e yakın öğretmen eğitimi vermiş ve bu alanda öncü rol üstlenmiştir.

2013 YILI İTİBARİYLE YAPMIŞ OLDUĞU YÖNETİCİLİKLER

2013-2014 Konya Meram Ali Yaman İlkokulu Müdür Yardımcısı,

2014-2017 Konya Meram İbrahim Hakkı Konyalı İlkokulu Müdür Yardımcısı,

2017-2018 Konya Meram Niyaz Usta İlkokulu Okul Müdürlüğü,

2018-2019 Konya Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü,

2019-2021 Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü,

2021-(Halen) İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı