Şube Müdürü Adem Sarnıçlı’nın koordinatörlüğünde Ar-ge birimi ile ilimizin yazar öğretmenleri bir araya geldi. Karaman’ın önde gelen tarihi şahsiyetleri belirlenerek nasıl bir çalışmanın yapılacağı kararlaştırıldı. İl Müdürü Asım Sultanoğlu’nun öneri ve destekleri ile bu çalışma, örnek şahsiyetlerin hayatlarının hikayeleştirildiği “Karaman’da İz Bırakanlar” isimli kitabın basımı ile sonuçlandı.

Kitabın basımından sonra hikaye yazarı öğretmenlerle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, yazarlara hikayelerinin yer aldığı kitabı hediye ederek plaket verdi. Sultanoğlu, hikaye kitabında adı geçen örnek şahsiyetlerin hayatlarıyla ilimizin ve ülkemizin tarihinde parlak dönemlerin yaşanmasına katkı sağladığını ifade ettiği konuşmasında, bu kişilerin neslimiz tarafından tanınmasına kapı aralamak için kitabın önemine dikkat çekerek yazarlara ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından basımı gerçekleştirilerek her okula gönderilecek olan kitabın yazar kadrosu; Yusuf Yıldırım (Gezdim Urum’ıla Şamı Yunus Emre), Yakup Özkaraalp (Siyahser Sultan),Şeref Acar (Aktekke’de Bir İkindi Namazı -Mevlana Celaleddin Rumi), Durmuş Sayaslan (Renkli Düğmeler - Kazım Karabekir Paşa), Osman Ülkümen (Karamanoğlu Mehmet Bey), Erdal Demir (Zembilli Ali Efendi), Yusuf Yıldırım (Şeyh Ali Semerkandi İle Bir Gün) ve Osman Ülkümen (İbrahim Bey) isimli öğretmenlerimizden oluşuyor.

Kitabın görselleri ile ilgili çalışmalar; Fatih Yıldız, Osman Demirdirek, Olcay Yıldız, Savaş Bülent Yıldız, Enise Gül Gülcan, Vedat Murat, Özgür Keser ve Gülten Tiske isimli öğretmenlerimiz tarafından yapıldı. Dizgi ve tasarım ise İbrahim Çığırgan öğretmenimize ait.

İlimizin tarihi ve kültürel birikiminin tanınmasına hizmet edecek bu kitabın yayımlanmasında emeği geçen öğretmenler günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.