İl müdürlüğünden yapılan açıklamada, bakanlığın ücretsiz ders kitabı çalışması kapsamında ülke genelinde bu yıl 153 milyon ders kitabı ve ilk kez bu yıl hayata geçirilen uygulama ile 136 milyon yardımcı kaynak kitabının öğrencilere ücretsiz bir şekilde dağıtımı yapıldığı kaydedildi.

Açıklamanın devamında ise Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen çalışma kapsamında Karaman’da 2. sınıftan 12. sınıfa kadar bütün sınıf düzeylerinde 91 çeşitten oluşan toplamda 290 bin yardımcı kaynak kitaplarının il merkezinde ve ilçelerinde bulunan okullara ulaştırıldığı belirtildi.

Öğrencilerin eğitim programlarına uygun şekilde hazırlanan online platformlarda da içerik desteğinin devam edeceğinin ifade edildiği açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

“Ayrıca çocuklarımızın gelişim düzeylerine, sınıf seviyelerine ve eğitim programlarına uygun içerikle hazırlanan http://yardimcikaynaklar.meb.gov.tr ve https://ogmmateryal.eba.gov.tr/ İnternet adresleri üzerinden öğrencilerimize yönelik içerik desteği devam etmektedir.

Velilerimize, hiçbir şekilde yardımcı kaynak kitap aldırılmaması veya temini şeklinde telkinde bulunulmaması konusunda okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize gerekli uyarı ve talimatlarda bulunulmuştur.”