6-7 Ocak 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitim programı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ın selamlama konuşmasıyla başladı.

Olağanüstü süreçlerde başarının, hızlı uyum kabiliyetine bağlı olarak gelişim gösterdiğini vurgulayan İl Müdürü Mehmet Çalışkan, “Her dönemin gerekleri ortaya çıkıyor. Dönemin gereklerini tespit etmek, imkânlar dâhilinde yeni başlangıçlar yapmak, süreci iyi yönetmek için vazgeçilmez bir tavır. Daha önce kilometrelerce mesafeden bir araya gelinerek yapılan bu toplantıyı şimdi evlerimizde gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Yeni normalin uzaktan toplantı ve eğitimleri de hayatımızın rutinleri haline getirdiğinin altını çizen İl Müdürü Çalışkan “Yeni normale uyum sağlamak için bu tür bağlantılarla çalışmaya devam edeceğiz. Okul, öğrenme ve öğretme çalışmalarımız devam ediyor. Sürecin başlangıcından bu yana öğrenci ve öğretmelerin teknoloji kullanımına dair davranışlarında da gelişim gösterip sürece uyum konusunda önemli bir merhale kat ettik. Temennimiz tedbirlere dikkat edilerek kısa sürede yüz yüze eğitime bir an önce geçilebilmesi.” diyerek toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

Ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Proje Koordinatörü Esma Özgünay tarafından “Proje Hazırlama ve Proje Yürütme” başlıklı eğitime geçildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde görevli yönetici ve öğretmenlerin katılımcı olduğu eğitimde MEVKA, KOP SOGEP projelerine ilişkin bilgilendirmelerde bulunuldu.