2013-2014 Eğitim Öğretim Yılının sona ermesi nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu bir mesaj yayımladı:
Öğrencilerimiz, bir yılı daha tamamlayarak bugün tatile giriyorlar. Başarılı bir eğitim öğretim yılını huzur ve güven içerisinde sona erdirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Geleceğimizin Teminatı Sevgili Öğrencilerimiz,

Yıl boyunca belki yorulduğunuz anlar oldu. Bu yorgunluğu atabilmek için uzun bir tatile gireceksiniz. Fakat sadece televizyon ve bilgisayar karşısında zaman geçirerek kendinizi dinlendirmiş olmazsınız. Ailenize, akrabalarınıza, arkadaşlarınıza ve kendinize zaman ayırarak tatili daha faydalı geçirmiş olursunuz. Tatilinizde dinlenmekle ilgili planlar yaparken öğrendiğiniz bilgilerin unutulmaması için tekrarlar yapmalı, eksik bilgilerinizi tamamlamalısınız. Daha bilgili ve kültürlü bir toplum olabilmek için tatil etkinlikleri arasında nitelikli kitaplar okumayı da ihmal etmeyiniz.

Kıymetli Anne ve Babalar,

Çocuklarınızdan beklediğiniz başarı gerçekleşmemiş olabilir. Onların düşünce ve isteklerini dinleyerek hoşgörü, sevgi ve sabırla değerlendirdiğinizde sizi ve çocuklarınızı mutlu edecek sonuca daha kolay ulaştığınızı göreceksiniz. Çocuklarımızla yakından ilgilenerek onlara gereken desteği ve güveni verdiğimiz ölçüde hayatta daha başarılı olacaklar. Tatili çocuklarınızla daha fazla vakit geçirmek için iyi bir fırsat olarak değerlendirmek gerekir.

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,

Yetişen neslimizde en büyük pay ve başarı size aittir. Bir yıl boyunca çocuklarımızın eğitimine önemli katkılar sağladınız. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin hiçbir yenilik veya gelişme eğitimdeki yerinizi alamayacaktır. Sorumluluk bilinci ve büyük özveriyle gerçekleştirdiğiniz çalışmalar sebebiyle sizleri kutluyorum.

Bu düşüncelerle, ilimizin eğitim kalitesini artırmak için her türlü desteği veren başta Valimiz Sayın Murat Koca olmak üzere Kaymakamlarımıza, eğitim için gayret ve fedakarlıklarını eksik etmeyen İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile il, ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri yönetici ve personeline, okullarda öğrencilerimizi emanet ettiğimiz tüm yönetici ve öğretmenlerimize, eğitimde en büyük yardımcılarımız arasında yer alan okul aile birliği yönetici ve üyelerine, kıymetli velilerimize teşekkür ediyor, çocuklarımızın tatilini sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçirmelerini diliyorum. İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, 14-15 Haziran ve 21-22 Haziran günlerinde yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavına girecek olan öğrencilere başarılar diledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu yaptığı açıklamada:

“Üniversiteye geçişte Lisans Yerleştirme Sınavı önemli bir adımdır. Öğrencilerimiz, Yükseköğretime Geçiş Sınavı ve Lisans Yerleştirme Sınavlarında elde edilen sonuçlar doğrultusunda üniversite tercihinde bulunacaklar. Gençlerimizin, uzun soluklu çalışmalarının karşılığını almak için sabır ve inançlarını ortaya koyarak başarılı bir sınav süreci geçirecekleri inancındayım.

Sevgili Anne ve Babalar,

Çocuklarınızın başarısı için birçok fedakârlıklar yaptınız, yapıyorsunuz. Onların başarısını görmek elbette hakkınız. Evladınız, göz bebeğiniz olan çocuklarımız için sınavın sonucu ne olursa olsun; her zaman onların yanında olduğunuzu gösterip moral vermelisiniz. Sınavlar gelir geçer, ama anne-baba-çocuk ilişkisi hep devam eder. Sınav sonrasında da bugün olduğu gibi çocuklarınızdan sevginizi, desteğinizi esirgemeyiniz.

Sevgili Öğrenciler,

Bu önemli dönüm noktasında elde edilecek başarılar hayatınızı etkileyecek. Sınavın önemi ve ciddiyeti sizi korkutarak endişe ve strese yol açmasın. Sınavlar telafisiz, tekrarı olmayan, her şeyin sonu anlamına gelmez. Onun için tüm hazırlıklarınızı tamamlayarak yapılması gerekenleri yaptığınıza inanarak sınava girmeniz, size rahatlık sağlayacaktır. Başarı yolunda size en büyük katkının kendinize duyduğunuz güvenden geleceğini unutmayınız.

Bizlerin ve ailelerinizin size duyduğu güven hiçbir şekilde değişmeyecek, sınav sonrası için de aynı ölçüde olacaktır.

Bu vesileyle öğrencilerimizin eğitiminde emeklerini ve desteklerini esirgemeyen tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimizin ailelerine teşekkür ediyor, sınava girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.