İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu öğrencileriyle “ Ufuk Turu” etkinlikleri kapsamında bir araya geldi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sultanoğlu, öğrencilerin geleceğin dünyasında daha rekabetçi ve zor şartlarla karşılaşacaklarını belirterek bu günden sıkıhazırlık yapmaları gerektiğini belirtti.

Sultanoğlu, salt akademik bilgilerle öğrencilerin hayata tam olarak hazırlanamayacağınıifade ederek şunları söyledi: “Başarı denildiğinde sadece akademik başarıyı diğer anlamıyla notu anlarsak eğitim anlayışımızda ciddi sorunlar var demektir. Bir takım soru ve testlerle öğrencilerimizi başarılı veya başarısız olarak değerlendirirsek bireyi ve bireye ait özellikleri basite indirgemiş oluruz. Bizler öğrencilerimizin akademik olarak kendini geliştirmesinin yanında bireysel özelliklerinin de dikkate alınarak sosyal, kültürel gelişimlerinin sağlanmasını istiyoruz.”

Sohbet esnasında öğrencilerin sorularını cevaplandıran İl Milli Eğitim Müdürü kendi hayatından ve öğrencilik hatıralarından da bahsetti. İl Müdürü; Gerçek hayatın okul hayatı gibi olmadığını, gerçek hayatta başarılı olmak için akademik başarının sosyal başarıya dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Katılımından dolayı İl Milli Eğitim Müdürü’ne teşekkür eden Okul Müdürü Tanju Yıldırım, Ufuk Turu” etkinlikleriyle başarılı, örnek teşkil edecek insanlarla öğrencileri bir araya getirerek, onların ufuklarının genişlemesini, moral ve motivasyonlarının artmasını amaçladıklarınısöyledi.