Mesajında salgın sürecinde alınan tedbirlere ilişkin bilgiler veren Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan sınav için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

İl Müdürü Mehmet Çalışkan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Çocuklar sınava kendi okulunuzda gireceğiniz için, okula yabancılık çekmeyeceksiniz. Sınav salon bilgileriniz için sınav gününden önce mutlaka e-Okula girmeyi unutmayınız.

Her öğrenci sınava katılmak zorunda değil, sınava sadece isteyen öğrencilerimiz girecek. Sınava girmeyen öğrencilerin yerleştirmeleri puansız yerel yerleştirme ile yapılacak.

Sınav günü kimlik belgenizle birlikte, kaleminizi, kalemtıraşınızı ve silginizi getirmeyi unutmayınız. Bizler, sınav giriş belgenizi hazırlayıp sıralarınızın üstüne bırakacağız.

Değerli velilerimiz, okullarımızın sınavdan önce dezenfeksiyonu yapılacak. Okul girişlerinde ve tüm sınıflarda dezenfektan malzemeler bulundurulacak, sınav görevlileri ve öğrencilerin tamamına ücretsiz maske dağıtılacak.

Öğrencilerimizin sağlığı için velilerimiz bu yıl okul girişine kadar çocuklarına eşlik edecekler. Velilerimizin okul bahçesine girişlerine izin verilmeyecek.

Sevgili Öğrencilerimiz, bizler sizler için tüm tedbirleri aldık, sizlerden isteğimiz, giriş ve çıkışlarda sosyal mesafenizi korumanız. Bu konuda okul girişlerinde rehber öğretmenlerimiz ve sınav görevlileri sizlere yardımcı olacak.

Sağlıklı ve mutlu bir gelecek için her zaman öğrencilerimizin yanında olduğumuzu hatırlatmak ister, tüm öğrencilerimize sınavlarında başarılar dilerim” dedi.