İl Müdürü Mehmet Çalışkan yayınladığı mesajında:

"Sevgili Öğrencilerimiz, Kıymetli Öğretmenlerimiz ve Değerli Eğitim Yöneticilerimiz,

Yoğun bir emek, gayret, özveri ve çalışmayla hep birlikte sürdürdüğümüz 2021-2022 eğitim-öğretim yılını huzur ve güven içerisinde tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Karaman’da 261 okulumuzda öğrenim gören okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde olmak üzere toplamda 49 bin 316 öğrencimiz karnelerini alarak bugünden itibaren yaz tatiline başlıyor.

Öğrencilerimiz başta olmak üzere anne-babaların heyecanla beklediği karnelerin verilmesiyle birlikte bir tatil dönemine daha girmiş bulunuyoruz. Tatil; dinlenmek, sevdiklerinizi ziyaret etmek, onlarla beraber vakit geçirmek, yeni deneyimlerle kendinizi geliştirmek, öğrenmek ve daha çok mutlu olmak için güzel bir fırsat. Öğrencilerimize, ekranlara esir olmadan, nitelikli okuma ve gezilerle, doğayı, şehrimizi ve ülkemizi daha iyi tanımayı sağlayacak, planlamalar yapmalarını tavsiye ediyorum.

Saygıdeğer velilerimiz,

Sevmek, sevdiğinin en iyi olması için elinden gelenin en iyisini yapmaktır. İnanıyorum ki sizler de bu doğrultuda en kıymetlileriniz çocuklarınızın bu eğitim-öğretim yılında da her zaman ve her koşulda yanında oldunuz. Yavrularınız için büyük fedakârlıklar yaptınız. Çocuklarımız da ellerinden gelenin en iyisini yapabilmek için çalıştılar. Yetenekleri ve ilgileri ölçüsünde başarılı oldular. Sizlerden ricam her koşulda çocuklarınıza duyduğunuz güveni ve desteğinizi onları başkalarıyla kıyaslamadan sürdürmenizdir.  Asıl önemli olan çocuklarınızın onları her zaman sevdiğinizi bilmesi ve hissetmesidir.

Cevheri işleyerek en kıymetli hale dönüştüren öğretmen arkadaşlarım,

Tüm eğitim öğretim sistemimiz sizlerin eliyle hayat buluyor. Sizlerin önderliğinde, ufkunuzun sonsuzluğunda nesillerimiz geleceğe uzanıyor. Bir yandan çağın gerekleriyle öğrencilerimizi donatırken bir yandan da hikmetin izinde değerlerimizle mesleğinizi icra ediyorsunuz. Sabrınız, özveriniz ve emekleriniz için sizlere çok teşekkür ediyor, bu gayretleriniz için sizleri yürekten kutluyorum. Ailelerinizle birlikte, sağlıklı ve mutlu bir tatil geçirmenizi temenni ediyorum.

Ayrıca, bugün liselerden mezun olan ve hafta sonu Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’na girecek, çalışmalarının karşılığını almak için ter dökecek öğrencilerimize de kolaylıklar diliyorum. Sevgili gençler, sınavdan yüksek puan almak, bir üniversiteye yerleşmek ve okulu bitirmek elbette önemli fakat başarı sadece bu değildir. Yaptıklarınızı kendiniz değerlendirebiliyor ve gereğini yaptığınıza siz inanıyorsanız başarılı olmuşsunuz demektir. Bu yüzden sizler optik formlardaki sonuçlardan her zaman daha fazlası olduğunuzun farkında olunuz. Hepinize hayat boyu başarılar diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizde eğitim ve öğretim çalışmalarının başarılı bir şekilde tamamlanabilmesi için her türlü desteği veren, ortak çalışmalarda bulunduğumuz kurumlarımıza, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticilerimize, okul müdür ve müdür yardımcılarımıza, öğretmenlerimize ve eğitim personelimize teşekkür ediyor, muhabbetlerimi sunuyorum.”dedi.