İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan hafta sonunda yapılacak merkezi sınava ilişkin bir mesaj yayımladı. İl Müdürü Çalışkan mesajında şu ifadelere yer verdi:

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 6 Haziran 2021 Pazar günü yapılacak sınavın ardından 8. sınıf öğrencileri bir üst eğitim kademesi olan ortaöğretim kurumlarına geçiş yapacaklar. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin güvenli ve sağlıklı bir şekilde sınav sürecini geçirebilmeleri için tüm önlemlerimizi aldık ve hazırlıklarımızı tamamladık.

Sevgili Öğrenciler,

Sınava kendi okulunuzda gireceğiniz için rahat olunuz. Sizlerin herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için salgın hastalık ile ilgili bütün tedbirleri alarak tüm sınıflarımızı hijyen ve mesafe kurallarına uygun hazırladık. Sizlerden isteğim, sınav salon bilgileriniz için sınav gününden önce mutlaka e-Okuldan sınava gireceğiniz sınıfınızı öğreniniz.

Çocuklarım, sizlere tavsiyem sınav heyecanına karşı daha rahat olmanız için saat 09:00'dan önce okulunuzda hazır bulunmanız. Bizler, şimdiden hazırlıklarımızı yaparak sınav giriş belgenizi sıralarınızın üstüne bırakacağız. Sınav günü geçerli kimlik belgenizle birlikte, kaleminizi, kalemtıraşınızı, silginizi ve isterseniz yanınıza suyunuzu almayı unutmayınız.

Kıymetli Velilerimiz,

Öğrencilerinizin ve sizlerin heyecanına hepimiz ortağız. Öğrencilerimizin sağlığı için gerekli tedbirleri aldık, müsterih olunuz. Okul girişlerinde ve sınıflarda maske ve dezenfektan malzemeler bulundurulacak. Rehber öğretmenler ve görevli öğretmenlerimiz, rahat ve sağlıklı bir ortamda sınavın gerçekleştirilebilmesi için öğrencilerimizin sürekli yanında olacaklar.

Birinci oturumu 09.30'da başlayacak sınav, 75 dakika sürecek ve 45 dakikalık aranın ardından sınavın ikinci oturumu 11.30'da başlayacak. Sizlerden isteğimiz çocuklarımızın sağlığı için geçen yıl olduğu gibi bu yıl da okul bahçesine girmeden girişe kadar çocuklarınıza eşlik etmeniz. Bu süreçte de sizlerden beklentimiz her koşulda öğrencilerimizin en büyük destekçileri olmanızdır.

Bu vesile ile liselere geçiş sistemi kapsamında yapılacak merkezi sınavda hedeflerine ulaşabilmeleri temennisiyle tüm öğrencilerimize ve sınavların gerçekleştirilebilmesi için her türlü tedbiri özveriyle gerçekleştiren eğitim camiamıza başarılar diliyorum. Tüm öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi, velilerimizi ve eğitim camiamızı muhabbetle selamlıyorum.