İlimiz eğitim öğretim faaliyetleri yarıyıl değerlendirmesinin yapıldığı İlçe Milli Eğitim Müdürler Toplantısı, İl Milli Eğitimi Müdürü Asım Sultanoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.
Eğitim öğretim ve yönetim faaliyetleri değerlendirmelerinin yapıldığı, yürütülen projeler ve 2. dönem hazırlıklarının görüşüldüğü toplantıya İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan toplantıda, il genelindeki Merkezi Sistem Ortak Sınavlarında sorunsuz bir sınav gerçekleştirildiği, ikinci dönemde de aynı şekilde sınavların gerçekleştirilmesi için hazırlıkların yapılacağı belirtildi. İlimizde okuma kültürünü geliştirmek amacıyla hazırlanan “Okuma Zamanı” projesiyle kitap okuma alışkanlığına katkı sağlandığı dile getirildi. Ayrıca TÜBİTAK, Okullar Hayat Olsun, Bu Benim Eserim, Okul Sütü projeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Birleştirilmiş sınıf uygulamasıyla öğrencilerin dörtte bir eğitim aldığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu toplantıda, “Önümüzdeki yıl birleştirilmiş sınıf uygulamasını bitirmeyi hedefliyoruz. Bu yıl bazı okullarda bu uygulamayı bitirdik. Artık oradaki öğrencilerimiz müstakil sınıflarda tam olarak eğitim görüyorlar.” dedi.

Sultanoğlu konuşmasının devamında “Çocuklarımızın merak duygusunu ve düşünme yeteneklerini geliştirmeliyiz. Yoksa kabuğunu kıramayan, üretme cesareti bulamamış, taklitçi, ezberci bir nesil meydana getiririz. Daha donanımlı, daha bilgili eğitilmiş nesiller hedefliyoruz. En büyük hedefimiz her alanda üretkenliği yakalamış dünya vatandaşı yetiştirmektir. Bunlar da sosyal etkinliklerle, üretime zemin hazırlayan projelerle mümkün olacaktır. Yetenekleri köreltilmeden geliştirilmiş çocuklar ülkemize sağlam bir gelecek sunacaklar.” şeklinde konuştu.

 İlçelerin eğitim öğretim faaliyetleri hakkında yapılan değerlendirmelerle toplantı son buldu.