Öğrencilerin okul seçiminde yeteneklerine uygun üniversitelere, mesleklere daha bilgili ve bilinçli olarak ilerlemeleri amacıyla düzenlenen Kariyer Günleri, Avcılar Endüstri Meslek Lisesi’nde başladı. 9-11 Aralık 2014 tarihleri arasında üç gün sürecek etkinlikte üniversiteler tarafından açılan stantlarla öğrenciler okullar hakkında bilgi alacak.

Sponsorluğunu Uğur Hazırlık Lisesi’nin gerçekleştirdiği Kariyer Günleri, ilk gününde Avcılar İlçe Kaymakamı Hulusi Doğan, Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Engin ve Uğur Hazırlık Lisesi Avcılar ve Malatya Şubeleri Genel Müdürü Yunus Kızılkaya’yı ağırladı.

Avcılar İlçe Kaymakamı Hulusi Doğan öğrencilerin meslek seçiminde bilgilendirilmelerinin önemine değinerek “Yapılan kariyer günlerinde çocukların okul seçiminde, meslek seçiminde daha bilgili, bilinçli olmaları sağlanacak. En azından çocuklar üniversiteyi seçtikten sonra meslek sahibi olunca, ‘keşke ben şu bölümü seçseydim bana daha uygun olurmuş’ diyerek keşkeler yerine ‘çok şükür iyi ki zamanında bilinçlenmişim. Bu konuda benim kendi düşüncelerime, duygularıma, kendi özelliklerime uygun bir üniversiteyi seçmede bana gerçekten o kariyer günleri önderlik etti’ diyecek. Sonra çocuklar daha bilinçli daha şuurlu bir şekilde üniversiteye uygun bölümleri seçecekler” dedi.

“KAZANÇ DEĞİL SEVMEK ÖNEMLİ”

Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Engin de mesleklerin iyi bir şekilde icra edilmesinde yapılan işin sevilmesinin olduğunu belirtti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Engin, özellikle yeteneklere uygun seminer ve çalışmalar olduğunu hatırlatarak okullarda rehber öğretmenlere çok iş düştüğünü söyledi.

Amacın insanların sevdikleri mesleklere yönelmesi olduğunu anlatan Engin, "Bildikleri meslekleri iyi bir şekilde yapsınlar. Öncelikle kabiliyetli oldukları yani çok kazanacakları değil sevdikleri işi yapmaları. Çünkü bir insan sevdiği işi yaparsa mutlu olur. Sevmediği bir işte mutlu olmaz. Ondan verim de alamayız mutlu da olmasını bekleyemeyiz. Nasıl bir eleme yapsınlar yeteneklerini belirlesinler. Tabi ki burada okuldaki rehber öğretmenlerimize de çok iş düşüyor. Yeteneklerini ön plana çıkararak hangi alanlarda daha yetkin olduklarını tespit edecekler” diye konuştu.

Uğur Hazırlık Lisesi Avcılar ve Malatya Şubeleri Genel Müdürü Yunus Kızılkaya da, etkinliğe ilişkin yaptığı değerlendirmede üniversitelerin neler yaptıklarını, hangi meslek dallarına göre alım yaptıklarını açıklayarak şunları söyledi: “Bahçeşehir grubu olarak bu tür etkinlikleri organize etmeye devem edeceğiz. Üniversitelerin katılımı iyi oldu. Uğur Hazırlık Lisesi’nin kuruluş amacı üniversiteye direkt yönlendiren hem dershane hem de okul projesiydi. Biz ikisini bir arada yapan bir lise olarak şimdiden çocuklarımızı burada üniversitelerle buluşturalım dedik. Öğrenciler üniversitelerin imkanlarını öğreniyor. Üniversitelerinin neler yaptıklarını hangi iş mesleklerinde alımlarda eğitim verdiklerini öğreniyorlar. Sınavdan sonra da öğrencilerin üniversitelerin kendi içinde yer almalarını sağlayacağız.”

Avcılar Endüstri Meslek Lisesi’nde yapılan Kariyer Günleri, 11 Aralık Perşembe günü sona erecek.