TEMA Vakfı'nın Yavru TEMA programı kapsamında her yıl hak eden okullara verdiği "yeşil yaprak " ödülünü Karaman Cumhuriyet Nihat Arslan  İlkokuluna verildi. 


Okulda düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Selmani Karaçam, Tema İl Temsilcisi Muttalip Yıldırım, Okul Müdürü Abdurrahman Koçak, TEMA Gönüllüleri,  öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Yavru Tema temsilcisi Bayram Vanlı bu ödülü almakta ne kadar haklı olduklarının göstergesi olan şimdiye kadar yaptıkları çalışmaların gösteriminden sonra konuşmalara geçildi.

Okul Müdürü Koçak gerek okul olarak, gerekse tüm öğretmenler olarak okul bünyesindeki Yavru Tema'nın tüm faaliyetlerine katılıp destek verdiklerini ifade ederken, bu ödülün alınmasında emeği geçen herkesi kutlayarak teşekkür etti.

TEMA İl Temsilcisi Muttalip Yıldırım ise ağaç dikmenin, yeşilliği korumanın ne kadar önemli olduğunu söyledi. Yıldırım;'' Köylere, kasabalara eğitime gidiyoruz. Ancak ağaç yaşken eğilir, onun için miniklerin küçük yaşta tohumu, fidanı ve yeşilin önemini kavramaları ve öğrenmeleri daha önemlidir,''dedikten sonra bu ödülü hak eden herkesi kutladı.


İl illi Eğitim Müdür Yardımcısı Selmani Karaçam ise bir okulun ne kadar huzurlu ve başarılı olduğunu okul bahçesinden içeri girerken insana yansıdığını, yıllardır bu okula geldiğinde bu huzuru hissettiğini, bunda da okulun bahçesinin, yeşilliği ve çevre düzenlemesinin etkisi olduğunu vurguladı. Okulun ilk yeşil yaprak ödülüne layık olduğunda da kendisinin törene katıldığını, tekrar bu törende olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ettikten sonra emeği geçenlere teşekkür ederek kutladı.

Konuşmalarının ardından yeşil yaprak ödülü takdim edilmesinden sonra toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.

Daha önce 2008- 2009 yılında da yeşil yaprak ödülüne layık olan okul bunun gururunu yaşadı.

“Yeşil Yaprak” Projesi Nedir?

Çocukların toprak, erozyon, doğa konularında bilinçlendirilmesine, sürdürülebilir yaşam ilkesini benimsemiş sorumluluk sahibi bireylerin yetiştirilmesine katkıda bulunan Yavru TEMA programının bir devamı niteliğini taşımaktadır.

Yavru TEMA çalışmalarından daha etkili ve verimli sonuçlar alarak, programın devamlılığını canlı tutmak amacıyla oluşturulan bir ödüllendirme sistemidir.