Karaman İmam Hatip Ortaokulu okul annelerine yönelik olarak düzenlenen istişare toplantısının bu hafta ki konukları babalar idi. İstişare toplantısı hep beraber yapılan kahvaltı ile başladı. Kahvaltı sonrası Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen “Örnek Bir Aile Reisi Olabilmek” konulu doyumsuz bir konferans verdi. Konferansta özellikle çocuk eğitiminde Baba’nın rolüne vurgu yapan Gökmen kendi aile hayatından somut örnekler vererek “Yapmadığım şeyleri anlatmak değil, yaptığım ve iyiki yapmışım dediklerimi sizlere aktarmanın doğru olacağını düşündüm” şeklinde sözlerine başladı. “Çocuklardan istenen şeyin konuşmakla değil bizzat ebeveynlerin öncelikli ve tutarlı olarak kendileri tarafından yapılması gerektiğini ifade etti. “
 “Hayatının en önemli kararlarını verirken çocuklarının da fikrini almayı ihmal etmediğini ve aileyi aile yapan en önemli şeylerden birinin bu istişare kültürü olduğunu” söyledi. “Nasıl ki kimse kötü sözden ve eleştirilmekten hoşlanmıyor ise çocuklarda birer insandır ve en güzel sözler ile onure edilmeyi isterler ve beklerler” dedi.
“Çocuklar anne ve babalarını en çok hangi hal üzere görürler ise o hali örnek alarak büyürler ki beni çocuklarım en çok kitap okur halde gördüler ve kitap okuyan ve okumayı seven çocuklarım oldu” şeklinde örneklendirdi.
Konuşmasının büyük bölümünde çocuklarını hiçbir zaman ihmal etmediğinden yaşanmış örnekler sunan Gökmen, son olarak kozadan çıkmaya çalışan bir kelebek hikâyesini vererek velilere “Yüce Yaratıcının bizleri yaratırken yüklediği o orijinal yazılıma göre hareket etmemiz gerektiğini ve ne zaman ki bu orijinal yazılımı değiştirme çabasına girersek o andan itibaren kaybeden olmaya başlarız” şeklinde sözlerini tamamladı.
Konferans sonrası söz alan Okul Aile Birliği Başkanı Adem Gümüş; ”Çocuklarımızın akademik eğitimleri yanında ahlak ve maneviyat eğitimleri için uygulamaya koydukları programları anlattı. Yapacakları her türlü faaliyetin öncelikli olarak ebeveynlerin desteği ve gayreti ile başarıya ulaşacağını ve el birliği ile okulun ve öğrencilerinin zaman içerisinde hem Karaman’ın hem de ülkemizin en gözde ve okulları arasında yer alabilmesi için tüm gayretleri ile okul idaresinin yanında olacaklarını” söyledi.
Babaların görüş ve önerileri sonrası söz alan okul Müdürü Ziya Güler; “Çocuklarımızın madden ve manen donanımlı birer fert olabilmeleri için çalıştıklarını ve bu yıl ilk mezunlarını verecek okulun bundan sonrasının daha da güzel olacağını“ ifade etti. Okul bünyesinde yaptıkları bir birinden değerli aktivitelerden bahseden Güler; “Yapılan çalışmaların yakın zamanda meyvelerini vereceğine inandıklarını, yeter ki veliler olarak yanımızda olmaya devam edin” şeklinde sözlerini tamamladı. Yaklaşık üç saat süren istişare toplantısı velilerin memnuniyet ifadeleri ile son bulurken okul olarak 5 Mayıs 2016 Perşembe günü saat 09.00 da okul bünyesinde yapacakları TÜBİTAK Bilim Fuarı ve saat 12.00 da ise Aktekke saat kulesi yanında Mehteran gösterisi ile açılışını yapacakları Kermes programına tüm Karaman halkının davetli olduğu ifade edildi.