Eğitim programı dahilinde ilk eğitim 11 Aralık Pazar günü Karaman Gençlik Kulübü Derneği binasında, derneğin çocuk grubu İngilizce kursundaki 13 velinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İkinci eğitim 18 Aralık Pazar günü, üçüncü eğitim 25 Aralık Pazar günü saat 11:00-14:00 arasında Karaman Gençlik Kulübü Dernek binasında gerçekleştirilecektir. Eğitime katılmak isteyenlerin hangi eğitim gününe katılacakları konusunda bilgi vererek kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

“İnternetle Hayat Kolay" eğitim programı kapsamında katılımcılara e-posta, e-devlet uygulamaları, görüntülü haberleşme, dijital bankacılık ve sosyal medyanın bilinçli kullanımı gibi konularda eğitimler veriliyor. Proje kapsamında hobilerini işe dönüştürmek ya da mevcut işini sosyal medyaya taşımak isteyenlere destek olunurken, katılımcılara bu hesapların nasıl açılacağı ve yönetileceği konusunda da bilgi veriliyor.

İlimiz üniversitesinde öğrenci ve Karaman Gençlik Kulübü Derneği’nin gönüllüsü olan Burak AYIK, “İnternetle Hayat Kolay” eğitim programının gönüllü eğitmenliğini üstlenerek özellikle 25-65 yaş arasındaki kişilerin programa katılmasını amaçlıyor.

İnternet üzerinde sunulan kamu hizmetleri ve özel hizmetler dünyada ve Türkiye’de birçok kişinin hayatını kolaylaştırıyor. Ülkemizde İnternet kullanımı hızla artıyor ancak hala herkes bu teknolojiden eşit ölçüde yararlanamıyor. Bu nedenle, Karaman Gençlik Kulübü Derneği evsahipliğinde Habitat Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türk Telekom Grubu’nun hayata geçirdiği İnternetle Hayat Kolay projesi ile
  • Türkiye’de internet okuryazarlığı oranının arttırılmasını,
  • Kamu ve özel sektörün sunduğu e-hizmetlerin kullanımı için kapasite gelişimi desteği,
  • Yeni medya araçlarının bilinçli kullanımı konusunda farkındalık sağlaması,
  • İnternetin güvenli kullanımı hakkında bilincin artmasını hedefliyor.
Projenin özel eğitiminden geçen gönüllü eğitmenler bir yıl boyunca kalkınmada öncelikli 50 kentte 3 yılda toplam 30.000 yurttaşı eğiterek hayatlarını kolaylaştırmalarına yardım edecek.