Bilindiği gibi UNESCO 2021 yılını "Yunus Emre Yılı" olarak ilan etti. Bu kapsamda ilimizde resmi kurumlar ve STK'ler bir dizi çalışma yaptı.

İrfan Ataseven Anadolu Lisesi de hazırladığı bir gençlik projesiyle bu yılı uğurlayacak. Okul idaresinden aldığımız bilgiye göre 30 Aralık Perşembe günü Lütfi Elvan Kongre Merkezinde yapılacak programda KMÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İdris Nebi Uysal da bir konuşma yapacak. Yunus Emre'ye atfen yazılmış bir şiirden sonra okul korosu Müzik Öğretmeni Gönül Atalay yönetiminde yine Gönül Atalay tarafından bestelenmiş iki Yunus şiiri ve ayrıca dört ilahi bestesi daha icra edecek.

Projeden sorumlu Edebiyat Öğretmeni Hasan Büyükköse ve Müzik Öğretmeni Gönül Atalay, amaçlarını şöyle özetlediler:

"Yunus evrensel bir ozandır ve herkesin Yunus'udur. Bu projeyle gençlere müzik aracılığıyla Yunus'u ve felsefesini tanıtmak amaçlanmıştır. Meşhur Z kuşağına; Yunus'u en sevdikleri uğraş olan müzikle tanıtmanın daha etkili olacağını düşündük ve tamamı okulumuz öğrencilerinden oluşan grubumuzu ve sunumumuzu bu amaçla hazırladık. Yunus'u aktaran köprüye bir basamak olsunlar ve Yunusça düşünüp yaşasınlar istedik."