Uluslararası Tasarım Olimpiyatı’nda başarılarıyla ilimizi temsil eden İrfan Ataseven Fen Lisesi öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nu makamında ziyaret etti.

İrfan Ataseven Fen Lisesi Okul Müdürü Yavuz Selimoğlu başarıları ile ilgili olarak “Öğrencilerimiz Zeynep İşlek ve Fatma Gök, Teknoloji Tasarım Derneği tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen Uluslararası Tasarım Olimpiyatı’nda 5850 tasarım projesinin önüne geçerek 50 finalist arasına girmeyi başarmışlardır. ‘Dördü Bir Arada’ adını verdikleri ürünlerin pratik sunulmasını amaçladıkları proje ile Karaman’ı, Ankara’da 24-25-26 Mayıs’ta düzenlenen final sergisinde temsil etmişlerdir.” dedi. 
Proje Sorumlusu Biyoloji Öğretmeni Mehmet Emin Eren, Tasarlanacak Çok Şey Var sloganı ile başlayan yarışmalarla ilgili “Uzun bir yarışma süresi ve elemeler sonunda; Birçok Avrupa, Amerika, Afrika, Asya ülkesi ve ülkemizden katılan tasarım projesi içerisinden ilk 50 finalist lise kategorisinde, 66 proje de ortaokul kategorisinde Ankara’da Final Sergisine katılmak için seçilmişlerdir. Prototipini yaptıkları tasarım projelerini, etkili bir sunum ile binlerce ziyaretçiye anlatmışlardır. İlimizi uluslararası bir yarışmada tanıtmanın heyecanını yaşamışlar.” şeklinde konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu “Amacımız her alanda ilimizi ve milletimizi en iyi şekilde temsil edecek öğrenciler yetiştirmektir. Başarılarından dolayı proje sahibi öğrencilerimizi ve onların yönlendirilmesinde emeği geçen idareci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.” diyerek öğrencilere başarılar diledi.