Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Kubilay Doğan ve öğrencileri “Z Kuşağıyla Geleneksel Sanatlara Yolculuk” adlı sanatsal projeleri için Karaman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmet Müdürlüğü Larende Hanımlar Lokaline geleneksel sanatlara yolculuğa çıkmak için bir ziyaret gerçekleştirdi. Lokal sorumlusu Nuray Evcen tarafından büyük bir mutluluk ve ilgiyle karşılanan proje öğrencileri çini, batik, ebru, minyatür ve hat sanatlarını yaşatmak ve yeniden yorumlamak için Karaman’ın en iyi çini ustası Hatice Korkmaz’dan 10 günlük eğitim almaya başladı.

Gazetemize açıklamalarda bulunan proje yürütücüsü Kubilay Doğan: “Okul Müdürümüz Sabri Elmas, ulusal ve uluslararası projelerde öğretmen ve öğrencilerini her zaman destekleyen ileri görüşlü yönetici. Bu doğrultu da biz de okulumuzun bir üyesi olarak müdürümüzle aynı fikir paralelinde ulusal ve uluslararası projelerde yer alarak projeleri hayata geçirmek için gönüllü olarak çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızdan birisi de Türkiye’nin değişik şehirlerinden 7 farklı lise ile gerçekleştirdiğimiz “Z Kuşağıyla Geleneksel Sanatlara Yolculuk” adlı projemiz.

Projemizin amacı gençlerimizin geleneksel sanatlardan bağlarının kopmaması ve yeniden yorumlaması. Projemizi Karaman Belediyesiyle yapma isteğimiz ise Karaman Belediye Başkanımız Sayın Savaş Kalaycı’nın sanatsal ve kültürel projelere pozitif bakış açısı ve bu tür projeleri desteklemesi oldu.

Çalışmalarımız üç gündür sürüyor ve yedi gün daha devam edecek. Bize desteklerini esirgemeyen başta Belediye Başkanımız Sayın Savaş Kalaycı’ya, projemizi yerinde ziyaret ederek desteklerini esirgemeyen Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Eyüp Hüsamettin Arslan’a, güler yüzüyle lokalin olanaklarını önümüze seren Karaman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmet Müdürlüğü Larende Hanımlar Lokali Sorumlusu Sayın Nuray Evcen’e ve öğrencilerimize geleneksel sanatlarımız konusunda bilgilerini işleyen kurs öğretmenimiz Hatice Korkmaz’a canı gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.