OSB'ler de Mesleki Eğitim Meslek programı uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Karaman Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu açıldı.

İrtibat büroları Türkiye genelinde Karaman dâhil olmak üzere 250 noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zoom üzerinden katılımıyla açıldı.

Karaman OSB binasında açılan irtibat bürosunun açılışına, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Arslan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşma yapan Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik; “Milli Eğitim Bakanlığımızla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın protokolüyle birlikte 250 organize sanayi bölgesinde mesleki eğitim atölyeleri açıldı. Bunların bir tanesi de bizim ilimiz. Bu anlamda sanayisi oldukça gelişen Karaman’ımızda böyle bir projenin olması bizler açısından oldukça sevindirici. Bu güzel açılış aynı zamanda da tarihteki önemli iki güne denk geldi. Bugün aynı zamanda Çalışan Gazeteciler Günü. Ben değerli gazetecilerin gününü kutluyorum, aynı zamanda da bugün Türk İdareciler günü bu anlamda hepimiz idareciyiz. İdareci arkadaşlarımın da gününü kutluyorum. Bu projenin de ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Şube Müdürü Haşim Tunca tarafından proje hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Daha sonra protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi yapılarak açılış töreni sona erdi.

Açılan Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu’yla OSB’lerde işgücü piyasasındaki arz talep dengesini oluşturmak, mesleki ve teknik eğitim mezunlarının istihdam oranlarını artırmak ve işgücünün gerçek iş ortamlarında yetişmesi sağlamak amaçlanıyor.