Denizli’de hayırsever iş adamı Turgut Dalaman, eşi Berna Dalaman’a 30’uncu evlilik yıldönümünde bir anaokulunun isim hakkını alarak teşekkür etti.

Denizli Valiliğinde yapılan okul protokolüne Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve hayırsever iş adamı Turgut Dalaman katıldı. Bugüne kadar 2 tane okul yaptıran hayırsever iş adamı, şimdi de eşi Berna Dalaman’ın ismini taşıyacak anaokuluna 500 bin TL bağışladı.

Okul protokolünde konuşan Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli’de hayırseverlerin eğitim anlamında desteklerinin devam ettiğini belirterek, "Denizli’de 2 tane okulun yapılmasında emeği geçen Turgut Dalaman bugün, eşinin adını taşıyacak olan anaokulumuza 500 bin TL bağışta bulunarak eğitim alanına büyük bir destek sağlamış oldu. Kendisine eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Daha önce 2 tane okul yaptırdığını belirten Turgut Dalaman ise "3’üncü okulumuza eşimin adını verdik. Bence en iyi yatırım eğitim alanına yapılan yatırımdır. Eşimle 30’uncu evlilik yıldönümümüzü Aralık ayında kutlayacağız. Evlilik yıldönümü öncesi eşime böyle bir jest yapmış oldum. Kendisi de böyle anlamlı bir hediyeden dolayı çok mutlu oldu" dedi.

Konuşmaların ardından Pamukkale ilçesi Topraklık Mahallesi’nde bulunan ve toplam 146 öğrenci kapasiteli olan anaokulunun protokolü imzalandı.

Yapılan protokol ile birlikte okulun ismi Berna Dalaman Anaokulu oldu.