Karaman Çalışma ve İşkurumu il  Müdürü Kenan ATEŞ yaptığı açıklamada ; Kurum tarafından bu yıl ikincisi hazırlanan ve “Meslek Seçimine Destek Dergisi”ni ilimizdeki ortaokul ve liselerde öğrencilerle paylaşacaklarını bildirdi. İŞKUR bünyesinde çalışan iş ve meslek danışmanlarının okulları ziyaret ederek öğrencilere seminer verdiğini kaydeden ATEŞ; “Meslek Seçimine Destek Dergisi meslek seçimi aşamasında bulunan öğrencilere dikkat edilmesi gereken noktalar, kendini tanıma, çalışma hayatına ve iş görüşmelerine hazırlık, mesleki rehberlik ve kariyer danışmanlığı konularında yardımcı olurken veliler için de yol gösterici olacak” dedi.
Mesleki Bilgi Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri kapsamında İlimiz Ermenek,Başyayla,Sarıveliler ilçelerinde Karaman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR)’da görevli  İş ve Meslek Danışmanlarınca,; İş ve Meslek Danışmanlığı tanıtımı, İş arama becerileri eğitimi, meslek seçimi ve önemi, üniversitelerde merak edilen bölümler ve kariyer tavsiyeleri hakkında bilgiler verildi.
Semineri veren İş ve Meslek Danışmanları öğrencilere iş arama sürecinin nasıl işlediğinden, iş başvurularında kullanılan öz geçmişlerin hazırlanmasında ki kriterlere, iş görüşmesine giderken nelere dikkat edilmesi gerektiğine kadar birçok konuda bilgiler verdiler. İşe alınma öncesi önemli bir eşik olan mülakat sürecini ve çeşitlerini değerlendirildi. İmaj ve beden dilinin önemi, Kariyer tavsiyeleri, Üniversitelerde merak edilen bölümler hakkında bilgi veren İş ve Meslek Danışmanları, işverenin eleman alımı yaparken nelere dikkat ettiğini, tuzaklı soruların nasıl atlatılacağı konusunda da bilgiler verdiler.