Dünyanın dört bir yanından İstanbul Aydın Üniversitesi’ne öğrenim görmeye gelen öğrenciler, Pakistan’ın Peşaver kentindeki askeri okula yapılan saldırıyı yaptıkları basın açıklaması ile kınadılar.

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde öğrenim görmeye gelen öğrenciler, Pakistan’da yaşanan terör saldırısını kınadıklarını belirtmek için bir araya geldiler. Bu saldırının ardından ailelerin acısını paylaşan ve yardım eli uzatmak istediklerini dile getiren öğrenciler, yüzlerce masum ve savunmasız çocuğun öldürülmesini dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir din veya ideolojiyle bağdaştırılamayacağını ve Pakistan’daki ailelerin yanlarında olduklarını ifade ettiler.

Pakistan halkının acısını paylaşan İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri, bu saldırının dünya tarihinde kara bir leke olarak yer edindiğini ve 16 Aralık 2014’ün yalnızca Pakistan için değil, tüm insanlık için yas günü olduğunu dile getirdiler.

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ebru Aytanç da, öğrencilerin böyle bir olay karşısında tek yürek olup Pakistanlı ailelerin acısını paylaşmalarıyla gurur duyduğunu ve bu gibi olayların, böyle duyarlı gençlerle sona erebileceğine inandığını belirtti.