İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi (İKBU) Samsun’da tanıtıldı.

Sınavda ter dökecek öğrencilerin meslek seçiminde doğru tercih listesi oluşturmaya kadar üniversite yolunda adaylara rehberlik yapan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, meslek tanıtım seminerlerine Samsun’da devam etti. Türkiye’nin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına kadar pek çok il ve ilçeyi gezen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin konusunda uzman hocaları, liselerde meslekleri tanıtıyor, doğru meslek ve üniversite seçiminin önemini anlatıyor.

İKBU akademisyenleri, iki grup halinde Samsun’da Köksal Ersayın Anadolu Lisesi, Yeşilkent Anadolu Lisesi, Şahinoğlu Koleji, Samsun Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi ve Özel Samsun Sınav Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Okullarda öğrencilerle bir araya gelerek sırasıyla tanıtımlar yapan ve bilgiler veren İKBU akademisyenleri, meslekler, kariyer ve staj olanakları hakkında ayrıntılı bilgiler aktardı. İlk olarak Kurumsal İletişim Tanıtım Uzmanı Banu Gökçe Taşkın, üniversitenin tanıtımını yaparak burs olanakları hakkında bilgiler verdi.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bekir Oğuz Bartın, Özel Samsun Sınav Anadolu Lisesi’nde yaptığı konuşmada, meslekler, kariyer ve staj olanakları hakkında yol gösterdi. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin iş dünyası ile iç içe eğitim uygulamaları, burs olanakları ve İngilizce eğitim gibi konularda bilgileri öğrencilerle paylaşan Bartın, doğru meslek ve üniversite seçiminin önemini dile getirdi.

Ardından seminer, öğrencilerin sorularının cevaplandırılması ve üniversiteyi tanıtıcı broşürlerin dağıtılması ile son buldu.

Konuyla ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Bekir Oğuz Bartın, “Bugün biz İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi olarak, Anadolu’daki üniversiteleri hem meslek seçimi hakkında bilgi vermek adına, hem de üniversitemiz daha yeni kurulmuş 4 senelik bir üniversite onun hakkında, akademisyenlerimiz hakkında, verdiğimiz burslar hakkında ve müfredatlarımız hakkında bilgi vermek için geldik. Burada öğrencilerimize hem değişik meslek dalları hakkında, üniversitede seçim nasıl yaparlar bunlar hakkında bilgi vermek, onun yanında üniversitemizin anlaşmalı olduğu yurt dışındaki üniversiteler hakkında, yurtlarımız hakkında bilgiler sunduk ve soruları oldu arkadaşlarımızın hem bölümler hem üniversitemiz hakkında bunları cevaplamaya çalıştık” dedi.

Seminer sonrası düşüncelerini paylaşan öğrenciler Batuhan İleri ve Şevval Yılmaz, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi hakkında bilgi sahibi olduklarını söylediler.