Paylaşım noktasının açılışına İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt, Şube Müdürü Mehmet Baysal, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Serin ve Türk Kadınlar Birliği Derneği Karaman Şube Başkanı Aynan Çolakoğlu ile öğretmen ve veliler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdür V. Abdurrahman Kurt küçük yaşta çocuklara erdemli alışkanlıklar kazandırmanın önemine değinerek "Bu gibi girişimlerle çocuklarımıza karşılıksız, başkaları için fedakârlık yapmayı, yardım etmeyi, sevdiği şeylerden vermeyi öğretemezsek bencil, münferit ve paylaşımsız bireylerin yetişmesine engel olamayız. Bu sebeple örnek ekip çalışmasının ortaya çıkması için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından konuşan Okul Müdürü Emin Uğuz, çalışmanın Kale İlkokulu, Türk Kadınları Birliği Derneği Karaman Şubesi ve Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin katkılarıyla ortaya çıktığını ifade etti. Yunus Emre'nin "Bölünürsek yok oluruz, bölüşürsek tok oluruz" sözünden ilham aldıklarını belirten Okul Müdürü Uğuz, “Bu çalışma ile toplumsal kodlarımız içerisinde önemli bir yeri olan sadaka kültürü ile yardımlaşma ve dayanışma bilincini geliştirmeyi, iyiliği yaygınlaştırarak alan el ile veren el arasında köprü olmayı ve okulun mahalle kültürünü pekiştirecek toplum hayatı içerindeki aidiyet duygusunu geliştirmeye katkı sağlamayı hedefliyoruz. Çalışmamız 14:00-16:00 saatleri arasında, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına dikkat edilerek Ramazan ayı boyunca sürdürülecek. Gıda ve kıyafet desteğinde bulunmak isteyen duyarlı kişilerin katkılarını bekleriz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından askıda kıyafet ve gıda paylaşım noktası açılışını yapan katılımcılar günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekindi.