Kartepe Belediyesi 29 Eylül Dünya Kalp Sağlığı Günü’nde Kartepeli bayanlara “Kalp Sağlığı Bilinci” konulu farkındalık programı düzenlendi.

Dünyada ve Türkiye’de yaşamı tehdit eden sağlık sorunları arasında ilk sırada yer alan “Kalp ve Damar Hastalıkları”na dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı sağlamak amacıyla her yıl 29 Eylül, “Dünya Kalp Günü” olarak çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda Kartepe Belediyesi Kadınlar Kulübü üyeleri Dünya Kalp Sağlığı Günü münasebetiyle özel bir hastanede görev yapan Uzm. Dr. Yakup Balaban’ın katılımıyla düzenlenen seminere katıldılar. Seminerde Doktor Balaban bayanlara, kalp ve damar hastalıkları hakkında bilgi vererek kalp sağlığının önemine vurgu yaparken, kalp sağlığını korumanın çeşitli yollarını paylaşarak tavsiyelerde bulundu.

Kardiyolog Uzm. Dr. Yakup Balaban, “Kalp sağlığında en önemli adım bilinçli bir yaşam sürdürmektir. Kalp hastalıklarının en önemli sebeplerinden biri kötü yaşam koşullarıdır. Sağlıklı beslenme, spor ile desteklenmiş aktif bir hayat, sigara ve alkol tüketiminden uzak kalmak kalp ve damar hastalıklarından kişiyi, önemli derecede korumaktadır. Bu bilinç doğrultusunda günlük hayatımızı şekillendirmemiz gerekir. Bunun yanı sıra beden kitle indeksimizi, şeker, tansiyon gibi sağlık değerlerimizi de kontrol altında tutmaya çalışarak, stresten de olabildiğince uzak kalmalıyız” dedi.

Program sonunda Uzm. Dr. Balaban’a hediye verildi. Konferanstan memnun ayrılan Kartepeli bayanlar ise seminerin çok faydalı geçtiğini, kendilerine bu olanakları sağlayan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e teşekkürlerini ilettiler.