Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, okullara müdahalenin doğru olmadığını ifade ederek, "Uyduruk değerlendirmelerle Milli Eğitim teşkilatı ve okullar kabiliyeti olmayan insanlara teslim edildi" dedi.

Koncuk, Kamu-Sen Çankırı İl Temsilciliği tarafından Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada, öğretmenliğin önemli bir meslek olduğunu söyledi.

Ülkeyi yönetenlerin öğretmenlik mesleğini ayağa kaldırmak için herhangi bir çalışma yapmadığını savunan Koncuk,"Bütün kamu çalışanlarına olduğu gibi öğretmenlerimize yönelik de saldırılar yaşanıyor. Eskiden çok az yaşanan olayları bugün fazlasıyla yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Çalışma hayatının büyük tehlike altında olduğunu ifade eden Koncuk, "Yıllarca emek vermiş alın teri dökmüş Türk milli eğitimini bir yere getirmek için fedakarca çalışmış birçok okul yöneticimiz görevden alındı. Bu arkadaşlarımızın emekleri gayretleri hiç hesaba katılmadı. Liyakat ve kabiliyeti hiç olmayan insanlara maalesef bugün okullar teslim edildi."dedi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan müdür atamalarına da tepki gösteren Koncuk, "Türk eğitimini bir yerlere getirmek için fedakarca çalışmış bir çok okul yöneticimiz görevlerinden alındılar. Uyduruk değerlendirmelerle Milli Eğitim teşkilatında oluşturulmuş çetelerle arkadaşlarımızın alın terleri, emekleri hesaba katılmadan sadece yandaşlık, yağcılık, yalakalık özelliği olan, kabiliyeti olmayan insanlarımıza bugün okullarımız teslim edildi. Menfaat adamıdır bunlar. Böyle insanlar korkak olurlar, ödlek olurlar. Ben Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı olarak meydan okuyorum. Yapacağınız bir şey varsa en yiğidiniz, kralınız gelsin işte buradayız" ifadelerini kullandı.

Koncuk, okullarda müdahalenin devam etmesi durumunda huzurun ortadan kalkacağını öne sürerek, "Anayasanın 128. maddesi bizleri, sizleri anlatan madde. Bu madde ortadan kalkarsa devlet memurluğu kavramı ortadan kalkmış demektir. Sadece kendimiz için değil, ileride kamuda çalışacak evlatlarımızı düşünerek hesap yapmak gerekir" şeklinde konuştu.