Yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte hizmet vermeye başlayan okul, yurt kantini ve yemekhanelerine yönelik Karaman İl Müdürlüğünün kontrol görevlilerince denetimler gerçekleşti.

Gerçekleştirilen denetimlere, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Özçalık, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan katıldı.

TOBB Fen Lisesi kantini ve Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinin yemekhanesini denetleyen heyet, 2018 yılı içinde Karaman genelinde okul kantin ve yemekhanelerinde toplam 298 adet denetim gerçekleştirdi.

Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü kontrol görevlilerince gerçekleştirilen denetimlerde, mutfak hijyeni, alet ekipman hijyeni, personel hijyeni, hammadde depolarının hijyeni, yemekhanelerde üretilen yemeklerin her çeşidinden alınan numunelerin bir örneğinin 72 saat soğukta muhafazası, haşere mücadelesinin yaptırılması, yemekhanelerde kullanılan etlerin geriye dönük izlenebilirliğinin sağlanabilmesi için fatura takiplerinin yapılması, gıda güvenliği açısından kantinlerde satışa sunulan gıda maddelerinin son tüketim tarihlerinin incelenmesi ve işletmelerde hijyen koşullarına uyulup uyulmadığı konusunda sıkı bir denetim uygulandı.

Öğrenci velilerinin ve öğrencilerin karşılaştıkları olumsuzlukları mutlaka 174 Alo Gıda hattına bildirmeleri gerektiğini söyleyen Tarım ve Orman İl Müdürü Özçalık, “Geleceğin teminatı olan çocukların sağlıklı koşullarda satışa sunulan güvenilir gıdalara ulaşabilmeleri için kantin ve yemekhane denetimlerine ayrıca önem verilmekte. Öğrencilerin son tüketim tarihi geçen veya açıkta ve uygun koşullarda muhafaza edilmeyen ürünleri satın almamaları hususunda özen göstermelerini ve karşılaştıkları olumsuzlukları mutlaka 174 Alo Gıda hattına bildirmeleri gerekmekte.

Okul kantin ve yemekhane denetimlerinde sağladıkları katkılardan dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan’a teşekkür ederiz.” dedi.