Şırnak’ın Silopi ilçesinde faaliyette bulunan Girikamo Koruma Kalkındırma Sanat ve Kültür Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen proje kapsamında Karadenizli öğrenciler tarafından toplanan ve üzerine özel notlar yazılan kitaplar Silopi’deki öğrencilere ulaştırıldı.

Girikamo Koruma Kalkındırma Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Kemal Özdemir ve Yardımcısı Adem Çakmakçı, kitapları Silopi Anadolu lisesinde okuyan öğrencilere dağıttı. Özdemir, amaçlarının Karadeniz-Doğu kardeşliğini pekiştirmek olduğunu söyledi. Özdemir, “Bu amaç doğrultusunda Başkan Yardımcısı Adem Çakmakçı’nın büyük desteği ile Karadeniz Doğu ile Buluşuyor adında gezi programı düzenledik. Ama gezi programı öncesi Rize den burada okuyan öğrenciler için kitap yardımları gönderildi. Rizeli öğrenciler göndermiş oldukları kitapların üzerinde duygu ve düşüncelerini yazarak onları ne kadar çok sevdiklerini dile getirdiler. Bizde karne öncesi bu kitapları öğrencilerimize ulaştırdık. İnşallah en kısa zamanda buradaki öğrencilerde Rize’de okuyan kardeşleri için kitap gönderecekler. Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Dernek Başkan Yardımcısı Adem Çakmakçı ise, daha önce Silopi Anadolu Lisesinde program yaptıklarını ve programda öğrencilerin Karadeniz gezisi için taleplerinin olduğunu söyledi. Çakmakçı, “Biz de bu talepler doğrultusunda Rize ile bağlantıya geçtik. Buradaki öğretmenlerde öğrencilerin Doğu tarafını merak ettiklerini bize söyleyince bizde böyle bir proje yapmayı gerek duyduk ve projemizi hayata geçirdik. Projemizin vatana millete hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Silopi Atatürk Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Esmanur Bilen ise, karne öncesi kitap aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.