“Karakterli Gençlik, Kariyerlik Gelecek” projesinde Bilgeder bünyesinde bulunan eğitim koçların ilimizde bulunan özellikle lise ve üniversite düzeyindeki gençlere, karakter temelli kariyer planlamaları için profesyonel destek vereceği bildirildi. Proje kapsamında gençlerimizin anahtar becerilerini geliştirebilmeleri için Teknoloji, Sosyal Sorumluluk ve Kültür, Doğa - Spor, Müzik, El Beceri ve Sanat alanlarında beceri ve tasarım atölyeleri kurulacağı ifade edildi. Kurulacak atölyelerde temel robotik ve kodlama, 3d yazıcı operatörlüğü, grafik tasarım, after effects ile multimedya uygulamaları geliştirme ve uyum eğitimi, medya okuryazarlığı, ney eğitimi vb kursların verileceği bildirildi. Ayrıca gençlerimizin fiziksel enerjilerini doğru alanlara kanalize etmesi ve daha sağlıklı bir yaşama sahip olması için doğada Fidan dikimi, Gezi ve Doğa yürüyüşü, Doğa Kampı, Futbol/Futsal, Voleybol, Okçuluk vb etkinliklerin düzenleneceği ifade edildi.

Protokol ile İŞKUR un iş ve meslek danışmanları/İş kulübü liderleri aracılığı ile lise ve üniversite düzeyindeki öğrencilere meslek danışmanlığı, mülakat teknikleri, özgeçmiş hazırlama ve iş arama becerileri gibi konularında iş ve meslek danışmanlığı hizmeti sunarak bilgilendirme faaliyetinde bulunulacağı, Karaman Milli eğitim müdürlüğünün Proje kapsamında yapılacak eğitimler, konferanslar ve yarışmalar için öğrencilere duyuruların yapılmasında yardımcı olacağı, ayrıca Beceri atölyelerinde verilecek kursların Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılarak sertifikasyonunun sağlanacağı, yapılacak sportif faaliyetler için ise Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün alt yapı ve antrenör/gençlik liderleri desteği vereceği bildirildi.  

İŞKUR il Müdürü Şevket Sarıkaya, “Gençlerimizin istihdam edilebilirlik becerilerinin arttırıldığı projelere her zaman destek olduklarını, yarınları inşa edecek gençlerin, milletimizin en büyük gücü ve umudu olduğunu, İŞKUR olarak gençlerimizin ve milletimizin her daim hizmetinde olduklarını” ifade etti.