Karaman Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celalettin Canuylasi, Karaman Belediye Meclisince verilen kararda; belediye mücavir alanı dışında bulunan üç özel okulun “noktasal mücavir alan” olarak kabul edilmesinin ardından 158 üyesi adına, başta Belediye Başkanı Savaş Kalaycı olmak üzere tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

Karaman Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemalettin Canuylasi Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve Belediye Meclisi üyelerine teşekkür etti.

Canuylasi yaptığı açıklamada mücavir alan dışındaki özel okullara öğrenci taşınmasının serviscilerin yıllardır kanayan bir yarası olduğunu belirtti.
Bu sorunu yıllardır çözmeye çalıştığını ifade eden Canuylasi yapılan çalışmaların en sonunda meyvesini verdiğinin altını çizdi.
Bu sorunun Karaman Belediye Meclisindetalepleri doğrultusunda gündeme geldiğinin altını çizen Canuylasi şunları kaydetti:
" kabul etsekte etmesekte belediye mücavir alanı dışında özel okullarımız ve bu okullarda çalışan, öğretim gören binlerce öğrencimiz var. Bu öğrencilerin tamamı okullara kent merkezinden gidiyor. Köyden gelmiyorlarki başka bir çözüm bulunsun. Kanayan bir yaramızdı. Servisci arkadaşlarımız, öğrenciler, veliler çok mağdurdu. şimdiye kadar defalarca girişimlerde bulunmamıza rağmen çözüm bulunmadı. pes etmedik. konuyu tekrar gündeme getirdik. Bugün Karaman Belediye Meclisince verilen kararda; belediye mücavir alanı dışında bulunan üç özel okul “noktasal mücavir alan” olarak kabul edildi. Bu karar üyelerinin, öğrencilerin ve velilerin büyük bir sornunu çözdü. Ben 158 üyem adına, başta Belediye Başkanı Savaş Kalaycı olmak üzere tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum."