Proje ile matematik öğrenme konusunda güçlük yaşayan öğrencilerin sorunlarına mobil uygulama ile çözüm bulunacak.

Grand Karaman Otel’de düzenlenen tanıtım toplantısına 6 ülkeden temsilciler, eğitimciler ve basın mensupları katıldı.

Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, yaptığı konuşmada, “Temel amacımız, hedefimiz bazı alanlarda bunun başında matematik geliyor bunun öğrenme güçlüğüyle alakalı sorunlar yaşayan öğrencilerimize bir çalışma yapmak için projeyi geliştirdik. Bunu kendi içimizde değil bu iş için kafa yormuş diğer ülkelerdeki meslektaşlarımızla bir araya geldik ve çalışmalara başladık. Bunu da bir mobil uygulamaya dönüştürdük. Bu projede emek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Proje hakkında bilgi veren Karaman İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Kılıç, Matematikteki kendi mevcut durumumuzu analiz ettiğimiz zaman ÖSYM’nin 2021 yılı YKS raporuna göre Türkiye’nin matematik ortalaması 40 soruda 5.54. Bakanlığımız da tüm yurtta matematik seferberliği başlattı.

Başlatılan matematik seferberliğinde çalıştalar, seminerler, toplantılar, konferanslar başlatıldı. Türkiye’de matematik alanında çalışmalar yapılıyor. Müdürlüğümüzün AR-GE ekibi bu konuyla ilgili ciddi bir çalışma başlattı. 2021 yılında çalışmalara başlayan ekip 6 farklı ülkeden 211 bin Euro’luk projenin hibe desteğini almaya hak kazandı. Bütçesi yüksek bir meblağ.

Projenin temelinde aslında matematik öğrenme güçlüğü yaşayan öğrencilerin tespiti var. Matematik öğrenme güçlüğü Türkiye’de ve tüm dünyada var. Matematiği bir türlü öğretemiyoruz yada öğrenemiyoruz. Bu alanda matematik öğrenme güçlüğü çeken öğrencileri tespit etmek 6 farklı ülke dediğimiz İspanya, Portekiz, Yunanistan, İtalya, Romanya gibi mobil aplikasyon geliştirmeyi planlıyoruz. Nasıl bir aplikasyon? 6 tane seviyeden oluşan matematikteki öğrenme kayıplarıyla ilgili birinci seviye öğrenme, ikinci seviye öğrenme gibi mobil aplikasyonla, içinde oyunlarla desteklenen bir platform, mobil uygulama yapacağız. Sadece 6 farklı ülkeyle bu uygulama kalmayacak 33 farklı dile çevrilecek. Dünyadaki herkese ücretsiz kullanımına açacağız. Matematik seferberliğini tüm dünyaya yaymış olacağız” diye konuştu.