Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile ACROBE Robotik A.Ş. arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü çerçevesinde yarışmanın ortaya çıkardığı rekabet duygusu ile öğrencilerin kodlama becerilerinin en üst seviyeye ulaşmasını sağlamak üzere en yoğun katılımın olduğu Çizgi İzleyen (Temel Seviye), Çizgi İzleyen (İleri Seviye), Çizgi İzleyen (Hızlı Seviye), İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), Mini Sumo ve Labirent Ustası olmak üzere 6 kategoride yapılan sanal ön eleme yarışmaları sonuçlandı.

Türkiye'nin dört bir tarafından yapılan başvuruların değerlendirilmesinin sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre Karaman'dan 6 kategoride yarışmaya katılan Başyayla Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi, Karaman Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Temizel Ünlü Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi ve Sarıveliler Göktepe Yatılı Bölge Ortaokulu yapmış oldukları robotlarla 13-16 Haziran 2022 tarihleri arasında Şanlıurfa'da yapılacak yarışmada ilimizi temsil edecekler.

Şanlıurfa'da GAP Arena Spor Salonu ve Yerleşkesinde yapılacak olan yarışma Göbeklitepe teması ve "Ahican Tarihinin Sıfır Noktasında" sloganıyla 12 kategoride gerçekleştirilecek.