Geçtiğimiz hafta başlayan çalışmaların ilk haftası sempozyum olarak gerçekleşti. Ardından dört grup halinde yapılan 20 oturum sonunda idareci ve öğretmenler 60 tebliğ sundu.
Açış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun yaptığı sempozyuma ilimizde görev yapan 252 öğretmen katıldı. İl Müdürü Sultanoğlu konuşmasında, öğretmenlik mesleğinin sevgi işi olduğunu belirterek “Öğretmenlik maaş ve mesai ile sınırlandırılamayacak özel bir meslektir. Öğretmen emir ve kumanda ile değil, öğrencilerin ruhuna ve aklına dokunan bir gönül sanatkârıdır.  O, en doğru, en güzel hayat örneğini yapar, hazırlar ve öğrencilerine sunar.” ifadelerinin ardından kendi öğretmenliğinden örnekler verdi.
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Münir Oktay, öğretmenliğe dair fikirlerini paylaştığı seminerde, insanın sırlarla dolu bir varlık olduğunu belirterek “Öğrencilerimizi şekilcilikle yetiştirmek yerine onlardaki orijinal fikirleri ortaya çıkarmalıyız. Önce bizim ceketimizi doğru düğmelememiz gerekir. ‘Gençler bilse, ihtiyarlar yapabilseydi.’ sözünü unutmamalıyız.” şeklinde konuştu.
Ardından konuşmasını yapan İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Çalış, öğretmenliğin herkese nasip olmadığını belirterek konuşmasında “Birçok meslek arasından eğitimci olduğumuz için şükrediyoruz. Nesillerle muhatap olmak, onları dönüştürmek, tek kişinin bile hayatında iz bırakabilmek ve bunu meslek olarak yapmak, bir ayrıcalıktır. Vahiy olma dışında peygamberlerle eğitimciler aynı misyonun taşıyıcılarıdır. Bu bizim için büyük bir nimettir. Ne kadar şükretsek azdır.” ifadelerine yer verdi.
Daha sonra seminer kapsamında Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sefa Usta, yönetim ve eğitimde etik konusunda bilgiler verdi.